Witam, mam neostrade na umowie "do 10 mb/s" Przeważnie mam internet 6,5 mb/s, teraz aktualnie prędkość spadła coś koło 4 mb/s. I teraz, czy neo leci w kulki, że jest taki wolny internet? Do centrali (czy coś takiego) mam 3 km i neo twierdzi, że jestem niby za daleko i nie osiągnę szybszego internetu, a moja sąsiadka mieszkająca 1 km dalej, mamy tą samą linię i wychodzi na to, że ona do centrali ma 4 km i ma internet zawsze coś koło 8 mb/s, a ja jestem bliżej i mam wolniejszy, a sąsiad mieszkający za tą sąsiadką następne 500 metrów juz ma internet coś koło 5 mb/s. Czyli ja będący najbliżej centrali mam internet przeważnie 6,5 mb, sąsiadka oddalona o 1 km ode mnie ma cały czas internet 8 mb/s, a sąsiad mieszkający 500 metrów za sąsiadką ma coś koło 5 mb/s. O co tu chodzi?
Kable były kładzione już dawno, ale ja i reszta otrzymaliśmy przyłącza w tym samym czasie, więc to nie będzie wina modernizacji linii
Kable były kładzione już dawno, ale ja i reszta otrzymaliśmy przyłącza w tym samym czasie, więc to nie będzie wina modernizacji linii