Zobacz może na jakim scalaku jest końcówka mocy w tym radiu, po nocie aplikacyjnej łatwo dojdziesz...
A później po ścieżkach Troche to byc może będzie męczące, ale problem zniknie
Fizycznie jeszcze nie rozkręciłem ale na forum wyczytałem ,że występuje tam AN7188K i po zassaniu pdf wyszło ,że są dwa głośniki,ale przodzie na gałce jest fader i balans,wydaje mi się ,ze jest na 4 głośniki?
Model 7290MS jest na 100% na cztery głośniki (mimo iż jest napis 25W+25W).
Ten prawdopodobnie też.
Wyprowadzenie sygnału jest trzema przewodami na strone czyli
jeden z przewodów jest wspólny (uwaga!!! -nie jest to masa) dla głośnika przedniego i tylnego ,np +LF (przód) , COM L (wspólny) , -LR (tył)
W sumie jest sześć przewodów głośnikowych.
W Kablomani (www.studio24.prv.pl) masz opis tego złącza.
Radio Alpine 7290LS posiada wyjścia na cztery głośniki, co potwierdza obecność regulatorów balansu i fadera. Wzmacniacz mocy oparty jest na układzie AN7188K, który obsługuje dwa kanały, jednak sygnał jest wyprowadzany trzema przewodami na stronę: jeden wspólny (nie masa) oraz dwa sygnałowe dla głośników przedniego i tylnego. W sumie radio ma sześć przewodów głośnikowych, co umożliwia podłączenie czterech głośników. Schemat połączeń i opis złącza można znaleźć na stronie Kablomani (www.studio24.prv.pl). Model 7290MS, podobny do 7290LS, również obsługuje cztery głośniki mimo oznaczenia mocy 25W+25W. AI summary based on the discussion. May contain errors.