logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DELL Precision M70 - Przycina filmy z sieci, a z HDD wszystko gra

seeby 27 Cze 2014 23:16 1518 13
REKLAMA
  • #1 13748155
    seeby
    Poziom 14  
    Ocena: 43
    Witam. Jak w temacie. Dziwny przypadek. Wszystkie filmy na wszystkich portalach się tną i na LANie i na WiFi, choć łącze jest 30mb/s i na innych laptopach nie mam takiego problemu, a w tym modelu DELLa owszem. Ciekawe, bo filmy puszczone czy to z HDD, czy karty SD, płyty, pena działają bezproblemowo. Gry śmigają aż miło (oczywiście starsze), benchmarki nie wieszają kompa, a gdy tylko się włączy coś z sieci to klęka i mogę podpiąć pod ten sam kabel inny komputer, nawet słabszy i nie ma takich problemów z filmami z sieci.

Trochę danych:
    Procesor PM 1.7, RAM 1.5GB, grafika Quadro FX Go 1400 256MB.

Czy to możliwe, że winne za stan są złe sterowniki?
    Zainstalowane ze strony producenta, więc sam już nie wiem...

Z góry dziękuję za fachowe rady.
  • REKLAMA
  • #2 13748196
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 13748232
    seeby
    Poziom 14  
    Zawsze siedzę na operze i mozilli i na każdym lapie mam te przeglądarki + zawsze najnowszego flasha. Na innych kompach nie mam tego problemu, a tu występuje i to w obydwu przeglądarkach. Choć teraz tak myślę, że tu eksperymentalnie zainstalowałem innego antywirusa, panda cloud... odinstaluję i dam znać.
  • REKLAMA
  • #4 13748240
    remi080
    Poziom 23  
    Ocena: 33
    Pokaż screen z menedżera urządzeń z użyciem procesora podczas odtwarzania flasha.
  • #5 13748250
    seeby
    Poziom 14  
    Jak idzie flash, to jest cały czas proc obciążony na 100%.
  • #6 13748284
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 13748291
    remi080
    Poziom 23  
    Ocena: 33
    Przez to się przycina, Pentium M 1.70 GHz jest już dziś za słaby do flasha, możesz jedynie pokombinować z jakością materiału.
  • #8 13748298
    seeby
    Poziom 14  
    Hmmm, to dlaczego na PM 1.5 i Celeronie 1.6 (w innych lapach, które mam na stanie) filmiki z sieci śmigają aż miło? I też te same przeglądarki i najnowszy flash player.
  • REKLAMA
  • #9 13748328
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #10 13748613
    seeby
    Poziom 14  
    Dziś lub jutro do tego siądę. Przeglądarki czyszczę co chwila, taki nawyk. Odinstalowanie pandy nic nie dało, jeszcze spróbuję tego flasha wyrzucić i zainstalować na nowo, a potem postawić świeży system, choć ten też stawiany z miesiąc temu i od samego początku takie szopy były.
  • #12 13752053
    seeby
    Poziom 14  
    Niestety u mnie przesiadka na FP 11 jak i 10 nic nie zmieniła poza tym, że np. na YT w ogóle nie można nic oglądać, bo wyświetla się informacja o starym FP... na wrzucie się dało puścić filmik i dalej się tnie.
  • Pomocny post
    #13 13752172
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #14 13755112
    seeby
    Poziom 14  
    Zmiana przeglądarek nic nie pomogła, ale mimo wszystko dziękuję :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z odtwarzaniem filmów z sieci na laptopie DELL Precision M70, gdzie filmy tną się mimo stabilnego łącza 30mb/s. Problemy występują zarówno na LANie, jak i WiFi, podczas gdy filmy z HDD działają bez zarzutu. Użytkownik podejrzewa, że przyczyną mogą być złe sterowniki lub obciążenie procesora PM 1.7, który osiąga 100% obciążenia podczas odtwarzania. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak zmiana przeglądarki, aktualizacja lub reinstalacja Adobe Flash Player, a także czyszczenie danych przeglądarki. Użytkownik próbował już kilku przeglądarek, w tym Opery i Mozilli, oraz zainstalował innego antywirusa, co nie przyniosło poprawy. Wskazano również na możliwość użycia mniej wymagających przeglądarek, takich jak K-Meleon lub Google Chrome.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA