logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WD My Passport Ultra - Komputer widzi dysk zewnętrzny lecz go nie ma

Kwintak 29 Cze 2014 17:45 3300 3
REKLAMA
  • #1 13752792
    Kwintak
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam następujący problem, zakupiony dysk zewnętrzny MY Passport Ultra 1Tb jest widziany przez komputer lecz nie mam go na liście dysków. Na laptopie nie ma problemu. Po podłączeniu do laptopa dysk jest znajdowany i można go eksplorować. Próbowałem formatować, zmieniać literę dysku, podłączać do innych wejść USB lecz nic to nie pomogło. Proszę o pomoc.

WD My Passport Ultra - Komputer widzi dysk zewnętrzny lecz go nie ma WD My Passport Ultra - Komputer widzi dysk zewnętrzny lecz go nie ma WD My Passport Ultra - Komputer widzi dysk zewnętrzny lecz go nie ma
  • REKLAMA
  • #2 13753719
    ValValiantThor
    Poziom 33  
    Ocena: 150
    Zobacz czy masz w menadżerze urządzeń jakieś wykrzykniki.
  • REKLAMA
  • #3 13756073
    Kwintak
    Poziom 8  
    Cześć,
    poszedłem tym tropem. Lecz nie mam wykrzykników. WD jest tam widoczny.

I tak dzięki za zainteresowanie :)
    Załączniki:
    • WD My Passport Ultra - Komputer widzi dysk zewnętrzny lecz go nie ma wd111.jpg (71.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 15294035
    Kwintak
    Poziom 8  
    Odświeżę ponieważ nie wiem czemu nie dokończyłem tematu. Pytałem tu i tam i kolega serwisant PC podpowiedział, że to ogólny temat dysków zewnętrznych i w dużej większości pomaga format komputera i ponowne wgranie systemu. Nie wierzyłem ale gdy wszystko zawiodło tak zrobiłem i wszystko śmiga. Dlaczego pomogło nie wiem ale ważne ,że naprawione.
    Podpowiedź dla wszystkich którzy pianę toczą gdy podpinają dysk zewnętrzny a tu lipa :bye:
REKLAMA