Witam Od dłuższego czasu mam problem z ciągnikiem Ursus 3512 chodzi głównie o podnośnik. Problem z drganiem podnośnika, pojawia się przy zapiętym podniesionym pługu lub innej maszynie oraz podczas orki. Podejrzewam że źle została ustawiona regulacja pozycyjna.
Pompa hydrauliczna też się tłucze trochę podczas pracy i bardziej gdy ramiona są maksymalnie podniesione. Tu też mam podejrzenia co może być przyczyną.
Kołki podpierające pompę są z 0,1mm wydarte a tulejki w pompie nie wiem.
A co do tego hałasu na max wychyle ramion to pewnie kwestia ustawień.
Przejdę do rzeczy ciągnik z drugiej ręki zdjąłem plecak podnośnika i okazało się że było tam grzebane. Widełki wymieniłem na nowe cylinder i tłok też.
Teraz mam do kolegów parę pytań.
1:Jak wyjąć pompę hydrauliczną bez rozpoławiania, bo na zdjęciu widać że jest to raczej nie możliwe.
2:Jak ma być ustawiona śruba z zdjęcia poniżej ile mm w instrukcji napraw nie wspomnieli o niej.
3:Czy Dobrze ustawiłem śrubę regulacji ciśnieniowej (14mm)
4. Czy w zaworze ciśnieniowym powinien być śrut (element w kółku czarnym)
pytam bo widać że był rozbierany.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pompa hydrauliczna też się tłucze trochę podczas pracy i bardziej gdy ramiona są maksymalnie podniesione. Tu też mam podejrzenia co może być przyczyną.
Kołki podpierające pompę są z 0,1mm wydarte a tulejki w pompie nie wiem.
A co do tego hałasu na max wychyle ramion to pewnie kwestia ustawień.
Przejdę do rzeczy ciągnik z drugiej ręki zdjąłem plecak podnośnika i okazało się że było tam grzebane. Widełki wymieniłem na nowe cylinder i tłok też.
Teraz mam do kolegów parę pytań.
1:Jak wyjąć pompę hydrauliczną bez rozpoławiania, bo na zdjęciu widać że jest to raczej nie możliwe.
2:Jak ma być ustawiona śruba z zdjęcia poniżej ile mm w instrukcji napraw nie wspomnieli o niej.
3:Czy Dobrze ustawiłem śrubę regulacji ciśnieniowej (14mm)
4. Czy w zaworze ciśnieniowym powinien być śrut (element w kółku czarnym)
pytam bo widać że był rozbierany.
Z góry dziękuję za pomoc.