logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ursus 3512 - Podnośnik drga pod obciążeniem i inne kłopoty.

hvelektronik 30 Cze 2014 19:39 52437 2
REKLAMA
  • #1 13756310
    hvelektronik
    Poziom 21  
    Ocena: 208
    Witam Od dłuższego czasu mam problem z ciągnikiem Ursus 3512 chodzi głównie o podnośnik. Problem z drganiem podnośnika, pojawia się przy zapiętym podniesionym pługu lub innej maszynie oraz podczas orki. Podejrzewam że źle została ustawiona regulacja pozycyjna.
    Pompa hydrauliczna też się tłucze trochę podczas pracy i bardziej gdy ramiona są maksymalnie podniesione. Tu też mam podejrzenia co może być przyczyną.
    Kołki podpierające pompę są z 0,1mm wydarte a tulejki w pompie nie wiem.
    A co do tego hałasu na max wychyle ramion to pewnie kwestia ustawień.
    Przejdę do rzeczy ciągnik z drugiej ręki zdjąłem plecak podnośnika i okazało się że było tam grzebane. Widełki wymieniłem na nowe cylinder i tłok też.
    Teraz mam do kolegów parę pytań.

1:Jak wyjąć pompę hydrauliczną bez rozpoławiania, bo na zdjęciu widać że jest to raczej nie możliwe.

2:Jak ma być ustawiona śruba z zdjęcia poniżej ile mm w instrukcji napraw nie wspomnieli o niej.

3:Czy Dobrze ustawiłem śrubę regulacji ciśnieniowej (14mm)

4. Czy w zaworze ciśnieniowym powinien być śrut (element w kółku czarnym)
    pytam bo widać że był rozbierany.

Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #3 13794019
    hvelektronik
    Poziom 21  
    Ocena: 208
    Witam W temacie który podałeś jest mf 255 w którym pewnie się da wyjąc pompę natomiast
    w moim 3512 bez rozjeżdżania nie idzie tego zrobić więc sobie darowałem wyjmowanie. Z
    zaworu ciśnieniowego usunąłem śruta śruby regulacyjne postawiłem jedną w plecaku na długogłowości gwintu a drugą na 14mm. Prawie wszystko jest w porządku ale ramiona opadają gdy się zostawi ciągnik na parę godzin.
REKLAMA