logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Adobe Flash Player - Optymalna wersja dla słabego sprzętu i przeglądarek

karramahararan 02 Lip 2014 22:40 2436 1
REKLAMA
  • #1 13762888
    karramahararan
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam.
    Wtyczki Adobe Flash Player są bardzo często aktualizowane i ulepszane, w związku z czym zwiększają się ich wymagania. Mam słaby sprzęt i najnowsza aktualizacja Adobe Flash Player 14 ma zbyt duże wymagania, przez to filmy często się zawieszają, bądź obraz mija się z dźwiękiem. Do tej pory miałem przeglądarkę Opera, jednak potrzebuje ona najnowszych wersji Adobe Flash Playera. Z pomocą przyszło Google Chrome, nie potrzebuje ono najnowszych aktualizacji, w związku z czym problem byłby już prawie rozwiązany, jednak ta przeglądarka otwiera bardzo dużo procesów, komputer się przycina, nie mogę jednocześnie słuchać muzyki na youtube i przeglądać innej strony, bo filmy cały czas się zacinają. Ściągnąłem więc Mozillę Firefox, wszystko jest ok, ale na każdej stronie dostaję sygnał, że nie mam aktualnej wtyczki Adobe Flash Player i mam ją uaktualnić. Czy idzie to jakoś ominąć? Chodzi mi o to czy jest jakiś złoty środek - na tyle świeża wtyczka, żeby przeglądarka nie domagała się aktualizacji, ale na tyle mało wymagająca, żeby nie spowalniała pracy przeglądarki?
  • REKLAMA
  • #2 13764538
    ValValiantThor
    Poziom 33  
    Ocena: 150
    Spróbuj tak:
    W mozilli

Wpisz w pasku adresu about:config i nacisnij enter

Potwierdź ostrzeżenie (inaczej sie nie da)

w górnym pasku szukania wpisz plugins.hide

powinno wyszukać pare wpisów

przy wpisie
    plugins.hide_infobar_for_outdated_plugin

zmień wartość z false na true klikając myszką dwa razy na ten wpis

Choć wątpię czy to coś pomoże ale możesz spróbować.
REKLAMA