logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy GO4 1062D - Błąd E03 - nie wiruje, a grzałkę wymieniłem.

Kapi1983rok 04 Lip 2014 17:43 6333 5
REKLAMA
  • #1 13767419
    Kapi1983rok
    Poziom 1  
    Ocena: 6
    Witam. Odwiedzam to forum odkąd posiadam tą pralkę, czyli około 3 lat. Cały czas mam problem z błędem E03. Zawsze wymiana grzałki rozwiązywała ten problem (wymieniałem ją już 4 razy w ciągu 3 lat), ale niestety nie tym razem. Pralka np. na krótkim praniu, jak zostaje 2 minuty do końca (tuż przed wirowaniem) wyłącza się i wyskakuje ten błąd. Grzałke wymieniłem na nową - nie pomogło. Węże wszystkie porozpinałem i przeczyściłem -są drożne. Filtr wyczyściłem i jest czysty. Hydrostat na "dmuchnięcie" działa. Termostat obczyszczony z kamienia. Błąd dalej wyskakuje a ja już nie mam pojęcia co dalej może być przyczyną tego błędu i jak go naprawić. Może trzeba to jeszcze jakoś zrestartować? Ale jak? Przeszukałem forum ale w każdym przypadku wymiana grzałki rozwiązała problem. Dodam jeszcze, że pompa wypompowuje wodę szybko (jakieś 25 sekund) po czym działa jeszcze jakieś 2 minuty, więc raczej tak jak ma być. Już tracę nerwy do tej pralki. Pomóżcie
  • REKLAMA
  • #2 16996026
    mark54
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witaj

Czy udało się rozwiązać ten problem ?
  • REKLAMA
  • #3 16997330
    Gobro
    Poziom 31  
    Ocena: 503
    Sprawdź kubek hydrostatu czy nie jest zapchany.
  • REKLAMA
  • #4 19603813
    pawax
    Poziom 4  
    @Kapi1983rok
    Udało się Panu rozwiązać tę usterkę?
  • REKLAMA
  • #5 19605211
    Piotr2608

Poziom 41  
    Ocena: 4484
    pawax napisał:
    Udało się Panu rozwiązać tę usterkę?

No i tylko po gotowe...
    E03 - The signal problems in the drain water (draining missing or timed drain )

Ciężko jest zajrzeć do filtra, sprawdzić stan szczotek, lub zmierzyć grzałkę?
    Mając miernik i wkrętak to jakieś 15 minut roboty z przerwą na browarka.
    Konto firmowe:
    ZimTech Piotr Zimny
    Przy Bażantarni 13/31A, Warszawa, 02-793 | Tel.: 666-XXX-XXX (Pokaż) | Strona WWW: https://zimtech.com.pl
  • #6 19606819
    pawax
    Poziom 4  
    @Piotr2608
    Filtr sprawdzony i wyczyszczony, wąż odpływowy drożny, wymieniłem pompkę, sprawdziłem króciec hydrostatu, tam wszystko jest ok, grzałka sprawdzona - nie pokazuje żadnych wartości między zasilaniem, a masą... Jednak to wszystko zajęło mi dużo więcej niż 15 minut i to bez piwa, a błąd dalej się wyświetla.

Także nie po gotowe szanowny użytkowniku!
REKLAMA