logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EURA ADP-10A3 - Brak dzwięku z kasety, szumy, przesłuchy

hakers_95 05 Lip 2014 13:34 5820 4
REKLAMA
  • #1 13769187
    hakers_95
    Poziom 13  
    Ocena: 23
    Witam. Mam problem z poprawnym działaniem domofonu firmy EURA ADP-10A3. Przyszedłem na gotowe, przewód położony (skrętka komputerowa, odległosć około 15-20m) został do podłączenia 2 unifony i kaseta zewnętrzna, po spięciu wszystkiego do kupy pierwszy problem to brak dźwięku (po wywołaniu z kasety) z dworu nic nie słychać na unifonie, ale z unifonu na kasete dzwięk idzie. Zestaw posiada funkcję dyskretnego podsłuchu, i wtedy dźwięk z kasety jest, z szumami i przesłuchami ale jest.

W czym moze tutaj leżeć problem, według mnie problem leży po stronie skrętki. Dodam ze domofon był wymieniany podobno na nowy.
  • REKLAMA
  • #2 13769241
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2075
    A jaki jest efekt po podłączeniu zestawu krótkimi, pewnymi kablami na stole?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 13769265
    hakers_95
    Poziom 13  
    Przy połączeniu na krótko skrętką (1-2m) też występowały problemy, raz w jedną stronę działało, raz w drugą, ale w obie strony nigdy. Po takim teście stwierdziłem, ze domofon jest niesprawny, więc powiedziałem właścicielowi żeby oddał na gwarancje. po 2tg podobno został wymieniony na nowy, ale problemy zostały... Nie mam na tyle doświadczenia i wiedzy, ale czy skrętka komputerowa nadaje sie do domofonu?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 13769389
    Ircys
    Specjalista Domofony
    Ocena: 2075
    Dobrej jakości skrętka komputerowa (jeżeli jest ułożona w ziemi to koniecznie żelowana) oczywiście nadaje się do domofonu. Gorzej z takim urządzeniami j/w, które tylko wyglądają jak domofon, a są elektrośmieciami... szczerze współczuję.

Pozdrawiam
  • #5 13769414
    hakers_95
    Poziom 13  
    Skrętka nie jest żelowana, położona w ziemi w peszlu, jej jakość też nie powala na kolana... Zaproponowałem zeby wymienić ten domofon na coś mądrzejszego, jeśli to dalej nie pomoże to zostaje próbować wciągnąć nowy przewód w peszel, albo targać kostke i kłaść na nowo...

Dzięki za pomoc kolego!
    Pozdrawiam
REKLAMA