Bardzo dobrze, wbrew opinii tutaj piszących, że podchodzisz do tematu aby potestować, sprawdzić co jakościowo prezentuje sobą taki rejestrator.
Przykładowo rejestratory samochodowe Goclever dvr mini full hd w programowy sposób podwyższają rozdzielczość co prowadzi do tego, że przy rozdzielczości FHD (1920x1080) prawie nic nie można odczytać na ekranie - wystarczy zmniejszyć rozdzielczość nawet do 848x480 i obraz jest rewelacyjny (karta Kingston 32GB Klasy 10).
Dobry wybór rejestratora samochodowego nie jest łatwy jeśli chcemy uzyskać możliwie jak najlepszy obraz za wydane pieniądze, każdy ma inną jakość w dzień i w nocy a reszta parametrów jest dość podobna.
Tutaj jest fajny artykuł na ten temat:
http://agdlab.pl/testy/Duzy.test.wideorejestratorow.samochodowych,2935/25
Najlepszym sposobem wyboru najlepszego jakościowo (pod względem obrazu) rejestratora to zobaczyć co najlepiej sprzedaje się na znanym portalu aukcyjnym i poszukać nagrane filmy testowe dla tej konkretnie kamery na youtube-e a czasami już do samej oferty na tym portalu są filmy testowe.
Dość dobrze jakościowo wychodzi Mio ale nie są najtańsze.
Ja od dłuższego czasu przymierzam się do zmiany obecnego rejestratora ale na wersję z GPS, koniecznie z wpisem obecnej szybkości i współrzędnych w plik video.
Obecnie, jak dla mnie, jakościowo najlepiej wypada Mio MiVue 538 i najlepiej wersja Deluxe z bazą fotoradarów choć bardziej cenie sobie yanosika.
Wcześniej chciałem kupić TruCam A5 ale obraz jest gorszy jakościowo.