logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Saeco Talea Giro - wymiana oringów i króćca grzałki, warto kupić na części?

CHWILER 07 Lip 2014 21:31 2541 2
REKLAMA
  • #1 13776249
    CHWILER
    Poziom 2  
    Saeco Talea Giro - wymiana oringów i króćca grzałki, warto kupić na części?

Co to jest za element? Rozebrałem ekspres Talea Giro i chyba jakieś oringi w tej części są do wymiany. A poza tym przegnił i urwał się króciec grzałki/boilera. Mogło się zacząć od oringów, potem kapało na grzałkę, a stamtąd na przepływomierz :) i tak się wszystko posypało.
    Czy często w tych modelach pękają króćce grzałki? bo mam możliwość kupić cały ekspres na części za 100,-, tylko nie wiem czy warto bo jak taka awaria to standard w tym modelu to przy moim szczęściu będzie to samo spierdzielone.
    Czy może ktoś pomóc? Gdzie szukać części?
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13778009
    cafedomino
    Poziom 20  
    Ocena: 358
    Zawór wodno-parowy. Zdejmujesz wszystkie trzy spinki z zaworu a uszczelnienia z środka kupisz w firmach zajmujących się uszczelnieniami. Dwa oringi na bokach (takie same) i jeden na trzpieniu na ktory nakładasz pokrętło. Awaria powstała w wyniku "braku" lub używania nieskutecznego środka do odkamieniania. Jeśli masz możliwość kupienia drugiego za 100zł a są w nim sprawne elementy które u Ciebie trzeba wymienić to bierz w ciemno. Jeśli będziesz regularnie odkamieniał dobrym Saeco-wskim odkamieniaczem to awari unikniesz.
  • #3 13778890
    CHWILER
    Poziom 2  
    Dziękuję za odpowiedź. Chyba zdecyduję się na kupno tego uszkodzonego za 100,- zaryzykuję bo nie wiem co tam jest strzelone ale kto nie ryzykuje ten nie jedzie :)
    pozdrawiam
REKLAMA