Witam serdecznie kolegów, mam nadzieję że będę pisał z Wami jak najmniej w tym dziale (audio serwis
). Otóż testowałem możliwości wyżej wymienionej końcówki mocy, i na szczęście teraz a nie w trakcie jakiejś imprezy zaświecił mi się protect - stałe na wyjściu. Otworzyłem obudowę, zerknąłem i zobaczyłem spalone dwa rezystory (symetryczne względem siebie). Zaznaczyłem je na czerwono na schemacie. Jak sam się domyśliłem, ograniczają one prąd bazy tranzystorów sterujących, czyli zapewne musiał popłynąć troszkę za duży skoro się spaliły. Moje pytanie brzmi: które elementy należy jeszcze sprawdzić czy nie zostały uszkodzone. Wydaje mi się że T15, T16, T17 i T18 ale że jestem w trudnej sytuacji finansowej i nie chcę czegoś niepotrzebnie zepsuć - dlatego pytam i proszę o radę Was (może coś jeszcze powinienem dokładnie sprawdzić). Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź.
Obiecany schemat:
Uwaga! Nie jest to schemat dokładnie tej końcówki mocy tylko jakiejś innej z tej samej serii. Piszę dlatego żeby inni szukający być może kiedyś pomocy nie sugerowali się nim w stu procentach.
Obiecany schemat:
Uwaga! Nie jest to schemat dokładnie tej końcówki mocy tylko jakiejś innej z tej samej serii. Piszę dlatego żeby inni szukający być może kiedyś pomocy nie sugerowali się nim w stu procentach.