logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować Windows 7 na Sony VAIO SVE1513F1EB z partycją GPT?

hiehashi 10 Lip 2014 20:30 990 1
REKLAMA
  • #1 13785053
    hiehashi
    Poziom 2  
    Siema, mam problem mianowicie:
    chciałem zainstalować windows 7 zamiast windows 8 na laptopie Sony VAIO SVE1513F1EB i wyskakuje błąd że partycję są w formacie GTP. usunąłem niestety przez moją małą wiedzę dyski i nie moge nic zrobić :/ czy ktoś wie jak to naprawić?
  • REKLAMA
  • #2 13785234
    rpuls
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    Też tak miałem, że usunąłem windows 8 i wyskoczyło, że partycje są w formacie gtp. Mimo wszystko udało mi się przywrócić windowsa, nie pamietam dokładnie ale kombinowałem bodajże z klawiszem F8, który uruchamia menu wyboru lub w opcjach odzyskiwanie systemu. Musisz pokombinować z uruchamianiem komputera i wywoływaniem klawiszy. Ja grzebałem gdzie się dało szukając opcji, odzyskiwanie, przywracanie kopii zapasowej itp itd. Jeśli pozostały "resztki" 8-ki to powinno przywracanie systemu się udać pomimo, że wyskoczą komunikaty o brakach jakichś plików, ja tak przynajmniej miałem.

Co do 7-ki wpisz w google np. zmiana partycji gpt na ntfs i wyskoczy Ci pełno podpowiedzi co należy zrobić aczkolwiek trzeba się trochę naczytać.
REKLAMA