logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zainstalować oświetlenie LED na ocieplonym poddaszu bez podwieszanego sufitu?

Mazier 10 Lip 2014 21:07 6207 2
REKLAMA
  • #1 13785194
    Mazier
    Poziom 10  
    Witam wszystkich serdecznie

Mam pytanie odnośnie oświetlenia punktowego LED na poddasz użytkowym ocieplonym wełną.
    Nie chciałbym robić podwieszanego sufitu bo i tak jest nisko. Czy może mi ktoś poradzić jak bezpiecznie zainstalować punkty LED (czy wyciąć dziurę w wełnie?, co z folią paraizolacyjną czy nie stopi się?, czy montować to w puszcze dla bezpieczeństwa?)
    Czy ktoś z Was instalował tak Led i mógłby coś doradzić?
    A może inny pomysł na doświetlenie poddasza? Ma służyć jako sypialnia miejsca niezbyt wiele. Chodziłoby mi o równomierne oświetlenie całego pomieszczenia a nie o jeden punkt świetlny w postaci zwisającej lampy lub plafonu bo na to jest tam za nisko.
    Będę wdzięczny za sugestie
    Jak zainstalować oświetlenie LED na ocieplonym poddaszu bez podwieszanego sufitu? Jak zainstalować oświetlenie LED na ocieplonym poddaszu bez podwieszanego sufitu?
  • REKLAMA
  • #2 13785433
    ojcio
    Poziom 18  
    Ocena: 164
    Witam
    Może taśma led na sypialnię wystarczy...
    Co do montażu taśmy to można kupić specjalne listwy.
  • #3 15521541
    Mazier
    Poziom 10  
    Skończyło się bez LEDów, opcja z taśmą ledową przegrała z kinkietem wiszącym na ściance.
REKLAMA