Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Minidisc Sony MDS-JE 520

doc67 22 Apr 2005 18:04 2470 4
    doc67
    Level 11  
    Witam
    Poszukuję wsadu do eeproma do w/w modelu odtwarzacza.
    Oryginalna pamięć posypała się bezpowrotnie i po podmianie na czystą startuje , odtwarza kasetki lecz mam komunikat "Memory Error" oraz brak możliwości jakiejkolwiek edycji. Jeśli ktoś miałby to byłbym Bardzo wdzięczny. Dodam ,że Minidisc oparty jest na procesorze M30610MCA-251FP.
    Pozdrawiam
    doc67
    Level 11  
    Witam po długiej przerwie.
    Temat wsadu jest dalej aktualny, gdyby ktoś posiadał we własnych zasobach - byłbym wdzięczny.
    Pozdrawiam i życzę Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku.
    doc67
    Level 11  
    Witam
    Mojej walki z minidyskiem ciąg dalszy.
    Zdobyłem wsad do minidyska(zmuszony byłem zakupić uszkodzony minidysk) wgrałem do eeproma i niestety urządzenie dalej jest niesprawne, co prawda nie ma już napisu memory error lecz przestał czytać dyskietki.Wywala kod błędu c13 co w/g serwisówki oznacza focus bias adjustement. Analizując dokumentację wywnioskowałem, że do ustawienia parametrów pracy urządzenia niezbędny jest dysk testowy TDYS-1.W necie znalazłem informację ,że takowy dysk to wydatek rzędu 150 euro-a to niestety przekracza moje finanse .Czy jest możliwośc aby ustawić poprawnie parametry bez takowego ? ewentualnie jak utworzyć taki dysk ? Proszę o pomoc i pozdrawiam
    Jaceek
    Level 14  
    ..wymień albo podmien laser i bedzie ok,co do płyty to raczej zapomni
    doc67
    Level 11  
    Piszesz żebym podmienił laser, tylko jedno mnie zastanawia - jak podmienię pamięć na czystą to minidysk odtwarza normalnie bez najmniejszych kłopotów , jest tylko ten nieszczęsny napis "memory error" i brak możliwości edycji utworów - w zasadzie można tylko odtwarzać ew.przeskok do następnego ,poprzedniego utworu.Nagrywanie też nie działa.