Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

nikon coolpix s9100 - włącza się, brak reakcji na przyciski. Szukam serwisu Szcz

Fazi87 11 Jul 2014 07:52 1524 3
    Fazi87
    Level 24  
    Cześć.

Mam problem z aparatem Nikon coolpix s9100. Aparat się włącza, widać obraz i to wszystko, po wyjęciu i włożeniu baterii obiektyw się chowa i mogę go ponownie włączyć przyciskiem po czym znów przestaje odpowiadać. Naprawa we własnym zakresie odpada więc szukam kogoś w Szczecinie kto mógłby wycenić naprawę. Jeśli znacie serwis w innym mieście zastanowię się nad wysyłką. Liczę na waszą pomoc.
    marek216

Level 43  
    Da się uruchomić przeglądanie zdjęć?
    gajmix
    Level 32  
    Takie zachowanie aparatu z reguły świadczy o uszkodzeniu czujników na obiektywie, lub elementów elektroniki z nimi współpracujących, albo któryś z przycisków funkcyjnych jest zblokowany.
    Fazi87
    Level 24  
    Marku, nie da się uruchomić żadnej funkcji. Włączam aparat przyciskiem on/off i tyle... wyświetla się to co przed obiektywem i nie działa żaden przycisk aż do wyjęcia i włożenia baterii. Co do stwierdzenia uszkodzeń to też podejrzewam taką usterkę ale szukam serwisu i wyceny naprawy bo sam mam ręce jak bochenki chleba i nie dam rady :-)