logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung I9300 - Jak naprawić problem z wykrywaniem słuchawek?

wlodiWNL 12 Lip 2014 10:37 6879 7
REKLAMA
  • #1 13789283
    wlodiWNL
    Poziom 12  
    Ocena: 54
    Witam.
    Dostałem telefon gdzie cały czas widzi jak by były podłączone słuchawki. Przy odtwarzaniu muzyki tele zachowuje się tak jak by były one cały czas podłączone co skutkuje brakiem dźwięku. Na podłączonych słuchawkach wszystko normalnie w nich słychać.
    Po odpięciu gniazda z wejściem słuchawek, oraz podmiana z innego aparatu nic nie daje. Robiony również reset i ciągle to samo.
    Ma ktoś jakiś pomysł? Telefon nie nosi śladów podlania cieczą.
  • REKLAMA
  • #2 13790022
    MaRciNoOs
    Poziom 29  
    Ocena: 346
    Kolego wyłącz telefon, wyjmij baterię i nawiń kawałek waty na cieniutki śrubokręt albo igłę. Nasącz jakimś alkoholem i spróbuj bardzo ostrożnie wyczyścić te gniazdo od słuchawek. Nie Głębiej niż długość jacka. Jeżeli to Ci nie pomoże to gniazdo kwalifikuje się do wymiany.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 13817260
    wlodiWNL
    Poziom 12  
    Gniazdo podmieniałem z drugiej w pełni działającej S3 i efekt ten sam. Więc nie sądzę aby wina leżała w gnieździe słuchawek.

Mógł by mi ktoś pokazać, które elementy na płycie głównej odpowiadają za ten port słuchawkowy?

Płyta główna przełożona do sprawnego telefonu i ciągle słuchawki niby podłączone.
    Wgranie oprogramowania i aktualizacja przez Kies również nie przyniosła efektu.

Na co mam zwrócić uwagę, nakieruje mnie ktoś co mam sprawdzić aby szukać dalej przyczyny?
  • REKLAMA
  • #4 13817711
    wooly
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Ślady zalania ?
  • REKLAMA
  • #5 13817902
    wlodiWNL
    Poziom 12  
    Żadnych śladów zalania. Ale i tak płytę czyściłem izopropanolem i nawet grzałem płytę ale bez skutku. Telefon mógł być po upadku, bo troszkę ma ramkę obitą.
  • #6 13817915
    wooly
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Inne głupie pytanie zwiazane z upadkiem - płyta prosta ???
  • #8 14011649
    doubleTN
    Poziom 2  
    Temat stary ale moze sie komus przyda.
    Sprawdz R628 i R626 (miernikiem czy przejscie maja oraz czy sie nie ruszaja)
    Jak to nie pomoze to audio codec do wymiany.
    Samsung I9300 - Jak naprawić problem z wykrywaniem słuchawek?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung I9300, który nieprawidłowo wykrywa słuchawki, co skutkuje brakiem dźwięku podczas odtwarzania muzyki. Po podmianie gniazda słuchawek oraz przeprowadzeniu resetu problem nadal występuje. Użytkownicy sugerują wyczyszczenie gniazda słuchawek alkoholem izopropylowym oraz sprawdzenie elementów na płycie głównej, takich jak R628 i R626. W przypadku braku poprawy, zaleca się wymianę kodeka audio. Użytkownik potwierdza, że nie ma śladów zalania, ale telefon mógł być uszkodzony po upadku.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA