logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

"SONY HDR-CX330". - Zacinki na nagraniu z kamery. Co zrobiłem źle?

dawidsab 12 Lip 2014 11:22 1572 2
REKLAMA
  • #1 13789388
    dawidsab
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 13
    Witam!

Niedawno zakupiłem kamerkę cyfrową Full HD - "Sony HDR-CX330".
    Dzisiaj robiłem pierwszy filmik - i coś poszło nie tak, gdyż pod koniec płytka z nagraniem się zacina.
    Co prawda nie posiadam Blu-ray'a, ale DVD całkiem nieźle sobie radzi.
    Otóż... Zrobiłem tak.
    Zaimportowałem filmiki do komputera przez USB (podobnie jak to się robi ze zdjęciami z aparatu), wczytałem w formacie AVCHD do "Windows Movie Makera", zapisałem do WMV, a następnie w "Opcje folderów" wybrałem coś takiego "Pokaż rozszerzenia znanych typów plików" - i ręcznie zmieniłem rozszerzenie z WMV na MPEG.
    Tak przygotowany plik nagrałem na DVD-R za pomocą "Windows DVD Maker" ustawiając najwolniejszą prędkość.
    Z początku płyta zachowywała się cicho i spokojnie, a pod koniec tak zaczęła wirować, że z nagrywarki zaczęło dobiegać dziwne buczenie (odgłosy wirującej płyty), że myślałem, iż płytka pęknie.
    Na szczęście jej nie rozerwało.

Gdzie popełniłem błąd?

Czyżby płytki były zbyt stare, albo zakurzone?
    Przecierałem i nic to nie dało.

Sprawdzałem płytkę na komputerze, w stacjonarnym DVD - "Sony RDR-AT100" jak i w przenośnym "LG DP-650" - i na wszystkich sprzętach tak samo.

Z góry dzięki za odpowiedź :D .
    Pozdrawiam.

P.S. Nie stać mnie na razie na zakup nagrywarki Blu-ray do komputera i stacjonarnego Blu-ray'a do TV, dlatego chcę jakoś nagrywać na DVD.
  • REKLAMA
  • #2 13791609
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 13791916
    dawidsab
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 13
    Chyba lepiej będzie jak zakończymy ten temat.
REKLAMA