logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera Sony Handycam HDR-CX330 w jakim formacie nagrywać by zgrywać na DVD

jolace 03 Sie 2014 23:21 2838 2
REKLAMA
  • #1 13849262
    jolace
    Poziom 9  
    Witam,

Już na wstępie proszę o wyrozumiałość, jestem osobą która nie zna się na tych wszystkich trudnych dla mnie wyrażeniach fachowych, prosiłabym więc o prosta formę przekazu.

Miałam do niedawna prosta kamerę Sony DCRDVD 109E film nagrywal się na mini płytki z których korzystając z programu CDBurner XP zgrywałam na płytę DVD+R . Były zgrywane w rozszerzeniu mpg i było bez problemu. Kamera się jednak zepsuła, nie opłacało się jej naprawiać.

Kupiłam kamerę Sony Handycam HDR-CX330. Filmuje na niej wydarzenia z życia rodzinnego itp.

Używam kartę pamięci Sony 32GB ,
    W jakim formacie mam nagrywać, aby jakość filmów była w miarę możliwa i bym mogła zgrać je na płytę DVD (przekazuje je rodzinie do oglądania).
    Opcje, jakie są dostępne w ustawieniach kamery:
    Tryb nagrywania: "Najwyższa jakość FX - AVC HD 24M", "Wysoka jakość FH - AVC HD 17M", "Standard HQ - AVC HD 9M", "Dłuższy czas LP - AVC HD 5M".
    Szybkość klatek: 50i, 50p(pisze od razu ze nie można zapisać obrazu na DVD w jakości obrazu 50p)

A jeśli trzeba by było je skonwertować (proszę o linka do takiego programu) to do jakiego pliku.
    Nie ukrywam że chciałabym by filmy były w dobrej jakości. :D

Szybkość klatek: 50i, 50p(pisze od razu ze nie można zapisać obrazu na DVD w jakości obrazu 50p
    Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 13849307
    rradek01
    Poziom 25  
    Ocena: 52
    Nagrywaj w najwyższej jakości.
    Póżniej jakims programem nagrywasz na kompie na DVD nie widzę tu problemów.
  • #3 13849844
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA