logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie uszczelnienia wymienić w pompce wytwornicy dymu Flash FLZ-900 DMX?

rzadek24 14 Lip 2014 11:24 10860 2
REKLAMA
  • #1 13795008
    rzadek24
    Poziom 13  
    Siemanko, posiadam wytwornicę dymu Flash flz-900 dmx. Po ostatniej imprezie jak to zazywczaj bywa w tych urządzeniach pompka przestała podawać płyn. Wymiana jej byłaby najprostszym sposobem ale dosyć drogim a dostępność takich elementów jest nieciekawa. Zabrałem się sam za rozebranie pompki gdyż czytałem, że o ile cewka jest wciąż sprawna pompkę można w latwy sposób przywrócić do życia wymieniająć uszczelnienia, i tu pytanie, które? jaki element sprawia że pompka jest nieszczelna?

Jakie uszczelnienia wymienić w pompce wytwornicy dymu Flash FLZ-900 DMX?
  • REKLAMA
  • #2 14027256
    Pierek
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Cześć,
    Posiadam taką samą wytwornicę i tez padała w niej oryginalna pompka. W moim przypadku nawalił ten grzybek na sprężynie który jest na Twoim zdjęciu po lewej stronie. Próbowałem go "modelować" z masy silikonowo-jakiejśtam i co prawda pompka działała przez jeden strzał, jednak później grzybek się odkształcał, ponieważ był za miękki.
    Polecam Ci wsadzić pompkę od ekspresu ciśnieniowego, praktycznie budowa i działanie identyczne a niższa cena i o wiele większa moc :)
    Jak pamiętam to we flashu oryginalnie siedzi pompka 21W ale nie wiem o jakim ciśnieniu. Wpakowałem tam "ULKA 54W 15Bar" i wytwornica strzelała mocniej i dalej, jednak piec musiał się częściej nagrzewać.
    Pozdrawiam
  • #3 14362824
    mlody1112
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Witam. Należy kupić oring 2x1 i wymienić. Ja tak zrobiłem i działa
REKLAMA