Dzięki. Jeśli jest Pan w stanie mi wycenić naprawę tego z częściami co Pan napisał to bardzo bym o to prosił (będę miał do porównania z ich wyceną). Poza tym właśnie ją wysłałem do serwisu więc zrobią co będą uważać i odpowiednio skasują ale wcześniej przed naprawą mają do mnie zadzwonić i opisać mi co się popsuło, oraz wycenić tą naprawę. Jestem ciekaw co oni stwierdzą (telefonicznie po opisaniu usterki stwierdzili wymianę pieca na nowy). Po naprawie i odbiorze sprzętu na pewno napiszę co stwierdzili i ile kosztowało. Dziękuję bardzo za odpowiedź.
Dodano po 4 [minuty]: norbertch napisał: Jeśli ci pluje płynem to na pewno za niska temperatura grzałki. Uszkodzony czujnik temperatury lub należy go wyregulować. W spirali również osadza się kamień który może powodować niedogrzanie płynu, w takim przypadku należy przeczyścić spiralę octem.
Dodano po 4 [minuty]: Jeszcze jedno. Ona działała pięknie a dopiero po 3 4 latach tak się zaczęło z nią dziać więc nie wiem czy wymieniona przez Pana regulacja temp. coś pomoże. Raczej bym obstawił uszkodzony czujnik i czyszczenie octem

. Ale zobaczymy opinię serwis menów.