logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Połączenie dwóch routerów TpLink i Pentagram Cerberus w sieć

tomek01 14 Lip 2014 15:36 1905 4
REKLAMA
  • #1 13795683
    tomek01
    Poziom 10  
    Witam serdecznie,zwracam się znów z prośbą o pomoc,posiadam router TpLink WR740N który podłączony jest do sieci radiowej i który służy jako "główny" router.Zakupiłem teraz Pentagram Cerberus P 6381-0. Mam teraz pytanie,czy te oba ,można połączyć w sieć ale bez kabli,tak aby jeden z nich przyjmował sygnał i rozsyłał dalej,Pentagram posiada opcję AP,AP Client,WDS,kablem wiem jak to zrobić ale zależy mi czy jest opcja bez kabli i jeśli jest to bardzo prosił bym o pomoc,z góry bardzo dziękuję.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13795738
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Opcja bez kabli to WDS, ale na WR740N też musiałaby być ta opcja dostępna.

Druga sprawa, to WDS między różnymi producentami niekoniecznie musi działać.
  • REKLAMA
  • #3 13795772
    tomek01
    Poziom 10  
    WDS na Tp Linku też jest.

Dodano po 1 [godziny] 22 [minuty]:

A podpowie mi ktoś jak to zrobić.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 13796159
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2681
    WDS działa dobrze ale w obrębie jednej marki więc nie daję gwarancji - Link

Osobiście zainstalował bym Gargoyle na TP-linku i skonfigurował przekaźnik - Link
  • #5 13796620
    tomek01
    Poziom 10  
    No próbowałem na wszelakie sposoby i tak teoretycznie w sumie i praktycznie działa ale namechlałem trochę ale ogólnie działa.Już tłumaczę.Z racji tego że Pentagramu jakoś nie mogłem ustawić przez WDS,zrobiłem go głównym routerem,w sieci bezprzewodowej ustawiłem mu WDS+AP,na TP Linku poprzez WDS znalazłem sieć,połączyłem się,wyłączyłem serwer DHCP i działa,tyle że działa i jest internet poprzez wyjście LAN,bezprzewodowo nie może się żadne urządzenie połączyć a więc skoro po Lan internet jest,wpiąłem jeszcze jeden router bo takowy miałem pod LAN Tp Linka i internet bezprzewodowo działa na całego,tyle że z trzech routerów! Wiem na pewno że można jakoś to inaczej zrobić,bez tego trzeciego,będę walczył,jeśli ktoś coś wymyśli,proszę o podpowiedź.
REKLAMA