logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tablet samsung galaxy tab 2 7.0 resetuje sie podczas ładowania

dawid_skorupski 17 Lip 2014 15:12 5520 3
REKLAMA
  • #1 13804056
    dawid_skorupski
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam mam problem z tabletem a mianowicie jest to samsung galaxy tab 2 7.0
    kupiłem go niedawno od kolegi i widziałem że miesiąc temu normalnie chodził.Był nieużywany jakieś 3 tygodnie leżał rozładowany do zera i teraz po podłączeniu do ładowarki wyskakuje duża bateria na ekranie i i ładuje sie ona do 1/3 i tablet jak by sie resetował i tak w kółko.Czytałem na forum żęby go zostawić na 3 dni pod ładowaniem ładuje się już całą noc i dalej to samo co mam zrobić mam czekać cierpliwie te 3 dni czy jak ? Prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 13804124
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 838
    Oddaj do serwisu.
  • REKLAMA
  • #3 20170347
    witaj88
    Poziom 8  
    Jak nie ruszy trzymany na ładowarce przez taki czas to ja poradziłem sobie z tym na mojej 10 calowej wersji galaxy tab 2(GT-P5100) wyjmując baterię i ładując przez 20 godzin napięciem 4,15V i amperażem 0,11A. Użyłem przetwornicy step down za 11zł z internetu podłączonej do najprostszego zasilacza 12V z bazaru. Plus z przetwornicy dałem na dwa kabelki plusowe baterii zwierając je(sprawdż czy są plusowe-żeby nie było pożaru albo wybuchu), a minus do dwóch kabelków minusowych baterii.
    Po tym czasie ładowania bateria w tablecie pokazywała 58 procent naładowania i
    ladowarka z wyposażenia tabletu już normalnie go ładowała.
    Jest z tym sporo zachodu no i trzeba zachować zasady bezpieczeństwa, jak to z bateriami li-jo. Ale człowiek się przy tym dużo uczy na ewent. przyszłe sytuacje, oszczędza poważne pieniądze i unika, czasem nieuczciwych, serwisantów.
  • #4 20380876
    witaj88
    Poziom 8  
    Oto jak rozwiązałem ten problem na tablecie tab 2 10 calowym. GT 5100. We wczeiejszym wpisie tutaj, opisałem sposób z wyjęciem baterii i podładowaniem. Wkrótce znowu mi się tablet rozładował do zera. Chyba zapomniałem wyłączyć wifi.
    Tym razem nie wyjmowałem baterii, ani nie odłaczałem wtyczki baterii, bo mi się nie chciało. Podłączyłem kable tej powyżej opisanej przetwornicy do styków mosięznych widocznych na powierzchni wtyczki baterii. Są dwa styki plusowe i dwa minusowe. Najpierw podładowałem z pół godziny plus i minus "wewnętrzne" tzn te położone bliżej siebie, a potem plus i minus połozone skrajnie na krawędziach wtyczki. To wystarczyło. Po tym zabiegu fabryczna ładowarka zaczęła normalnie ładować. Jak na razie sprzęt służy cacy od 2 miesiecy. Sporo używany do czytania ksiązek.
    Jeszcze jedno. Tzn. jak utrzymać gołe kable zasilające na stykach wtyczki baterii,żeby podładowały? Ja zrobiłem tak,że ulepiłem bryłę z chleba (tak jak wędkarz wyrabia ciasto do łowienia ryb) o wielkości 5 do 7cm. Po czym wcisnąłem w nią kable ładowarki i odpowiednio ułożyłem na baterii tabletu. to świetnie się sprawdziło. Pozdr. oraz powodzenia w tanich, samodzielnych naprawach.
REKLAMA