logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WA100 Hormann - Czujnik Halla s46 737, poszukiwany zamiennik lub dane techniczne

lz11980 20 Lip 2014 08:55 3960 3
  • #1 13810306
    lz11980
    Poziom 19  
    Ocena: 202
    Witam, mam problem z WA 100 Hormann, a mianowicie napę uległ zablokowaniu mechanicznemu , po usunięciu blokady okazało się że napęd rusza bramę tylko po około 20 cm , nie pomaga wejście w programowanie punktu referencyjnego, najprawdopodobniej padł czujnik Halla o oznaczeniu s46 737 (ale to tylko oznaczenie dla Hormanna)odpowiadający za czytanie liczby obrotów . szukałem info nt. danych tego czujnika ale nic niema , całej płytki z czujnikiem też nie można dostać, zrobiłem podmiankę na inny ale nic to nie dało (brak zgodności parametrów), może ma ktoś uszkodzony napęd z którego da radę wymontować płytkę licznika. Płytka ma oznaczenie: od strony czujnika halla jes napis : 8003283, V.01,, od strony złączek kablowych: No 152370, i są złącza x41, x1, x3, x7R, czujnik Halla ma oznaczenie: s46 737 ale to podobno oznaczenia wersji dla Hormanna
    Może ma ktoś dane tego kontaktronu, lub wie jaki może być zamiennik ??
    pozdrawiam,
    Robert

WA100 Hormann - Czujnik Halla s46 737, poszukiwany zamiennik lub dane techniczne WA100 Hormann - Czujnik Halla s46 737, poszukiwany zamiennik lub dane techniczne
  • #2 13816933
    lz11980
    Poziom 19  
    Próbowałem podmianki na jedyny jaki znalazłem wg opisu do sterowania liocznikami, ale nic nie dało, w całej RP jest brak takiej płtyki, Hormann DE też żadnej pomocy nie oferuje, Marantec proponuje zakup nowego, ale ja się zawezmę i przez brak jednej płytki nie wywalę napędu muszę tylko pokombinować jak ominąć sterowanie licznika i przerobić to na działanie od krańcówki do krańcówki. Może ktoś ma jakieś sugestie ??
    Wszystkie rady mile oczekiwane.

A może zastosować najprostszą centralkę do napędu bramy przesuwnej ?? W sumie to napęd jednofazowy więc dołożyłbym przekaźnik i może ruszy..... poszukam.
  • #3 13820680
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 13875316
    lz11980
    Poziom 19  
    Ha !
    Od Hormanna "0" pomocy w znalezieniu płytki, a na internecie (używki) to co miało działać po sprawdzeniu okazało się kupą złomu.
    Ale nie poddałem się znalazłem centralkę do sterowania bramą przesuwną z możliwością podłączenia foto i lamp, dodatkowo z radiem na 433,92MHz po zrobieniu - przerobieniu sks i czujników linki i drzwi wszystko hula.
    aha przystosowałem czujnik referencyjny + dodatkowy wyłącznik jako krańcówki mechaniczne.
    koszt ...? niewielki w porównaniu z nowym napędem.
REKLAMA