logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nowa Bateria do laptopa Dell Latitude C400 nie ładuje się.

noamen 21 Lip 2014 23:07 2265 2
  • #1 13815013
    noamen
    Poziom 13  
    Ocena: 31
    Witam.Mam problem.Niedawno kupiłem baterię do laptopa Dell Latitude C400.Podczas pierwszego ładowania zaraz po przyjściu paczki z baterią bateria ładowała się poprawnie.gdy było nie pamiętam ile procent baterii przełączyłem laptop chyba na stan wstrzymania i był on w tym stanie przez chyba 2h,gdy później chciałem go włączyć nie włączył się.Gdy dzisiaj ładowałem baterię cały czas wskaźnik baterii na pulpicie pokazywał 0%.Dodam,że po którymś ładowaniu na wskaźniku tym na baterii,po wciśnięciu przycisku też na baterii zaczęła migać jedna dioda.Robiłem tak trzy razy i po trzecim już nie migała.Proszę was o pomoc w rozwiązaniu tego problemu,ponieważ bateria jest nowa.Tak,więc jeszcze raz proszę o pomoc i szybkie odpowiedzi.Za wszystkie dziękuję.
  • #2 13815357
    Epox
    Poziom 38  
    Ocena: 141
    Pawlo14 napisał:
    ponieważ bateria jest nowa.
    Zamiennik czy oryginał. Jak ze starą baterią zachowanie diody ładowania takie samo?
    Pawlo14 napisał:
    zaczęła migać jedna dioda.
    Która?
  • #3 13815741
    noamen
    Poziom 13  
    Ocena: 31
    W starej to diody migają dziwnie. Migają w ten sposób: pierwsza miga,druga nie miga,trzecia miga,czwarta nie miga,piąta miga.Te trzy diody migają jednocześnie trzy razy.Dodam,że jak się przytrzyma przycisk ten,który jest na baterii,który służy do sprawdzania ile baterii zostało to wtedy,po trzecim mignięciu tych diód święcą one wszystkie i po tym gasną.Baterię kupowałem na allegro.W opisie jest lista baterii,które ta bateria zastępuje.Na tej liście jest też moja bateria.W nowej zaczęła migać dioda na wskaźniku tym na baterii po wciśnięciu przycisku który jest obok tych diód.

Na razie dałem sobie spokój z tymi bateriami.Temat zamykam.
REKLAMA