logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

wd5000aads - Brak możliwości utworzenia partycji.

nrfegrom 21 Lip 2014 23:32 924 6
REKLAMA
  • #1 13815080
    nrfegrom
    Poziom 2  
    Witam mam problem z dyskiem, podczas oglądania filmu komputer się zawiesił i od tamtego momentu nie da się nic zrobić.
    Dysk miał 2 partycje , aktualnie nie pokazuje ,żadnej.
    Wklejam zdjęcie SMART z MHDD, może panowie coś podpowiecie.
    Dysk pewnie do wymiany , ale interesuje mnie jeszcze szansa naprawy go do użytku przez kolejne 2 tygodnie. wd5000aads - Brak możliwości utworzenia partycji.
  • REKLAMA
  • #2 13815162
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    SMART nie wygląda źle.

Sprawdź co na dysku widzi DMDE.

Nie zaszkodzi też skan z MHDD (dwa razy F4 w programie).
  • REKLAMA
  • #3 13815196
    nrfegrom
    Poziom 2  
    Scan w mhdd , wywala error bo za dużo abrt, tzn sprawdzałem wiele razy i zaczynałem z innej linii , ciągle to samo same wykrzykniki.
  • REKLAMA
  • #4 13815425
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Skoro wyrzuca same błędy w MHDD to do użytku raczej się nie nadaje.

Masz na nim jakieś dane do odzyskania, czy tylko naprawa/wymiana cię interesuje ?
  • #5 13816259
    nrfegrom
    Poziom 2  
    Tak dysk jak najbardziej chciałem tylko naprawić, wydaje mi się ,że problem jest po stronie firmware.
  • REKLAMA
  • #6 13816442
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1068
    mbo napisał:
    Sprawdź co na dysku widzi DMDE.

Proszę jeszcze zamieścić screen z ekranu partycje -> aktualne partycjonowanie.
  • #7 13816471
    nrfegrom
    Poziom 2  
    tzn na dysku niema żadnej partycji ale mogę zamieścić tylko screen z jakiego programu?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z dyskiem WD WD5000AADS, który przestał być widoczny w systemie po zawieszeniu komputera podczas oglądania filmu. Dysk miał wcześniej dwie partycje, które teraz nie są widoczne. Użytkownik przesłał zrzut ekranu SMART z programu MHDD, który wskazuje na problemy z dyskiem. Odpowiedzi sugerują sprawdzenie stanu dysku za pomocą DMDE oraz wykonanie skanowania w MHDD, jednak użytkownik napotkał błędy podczas skanowania. Istnieje podejrzenie, że problem może leżeć po stronie firmware, a użytkownik jest zainteresowany naprawą dysku, a nie tylko jego wymianą.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA