logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy piloty SPLENDOOR MR-2E działają z napędem Nice WINGO 2024 lub Mhouse WG2S?

panek5306 22 Lip 2014 08:29 3912 8
  • #1 13815406
    panek5306
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam
    Na dniach mam zamiar zakupić napęd do bramy 2 skrzydłowej i mam problem. Mianowicie: posiadam bramę garażową firmy SPLENDOOR z napędem MR-2E (Brama garażowa segmentowa zakupiona w Castoramie). I teraz chce kupić napęd do bramy firmy nice WINGO 2024 lub NICE Mhouse WG2S. I nie wiem czy piloty z jednej bramy będą pasowały do drugiej??
    Jedyne co udało mi się zrobić w tym temacie to pożyczyłem pilota takiego niebieskiego od bramy nice i usiłowałem dodać go do mojego napędu i niestety nie dało sie :(
    Proszę o pomoc
  • #2 13815592
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1412
    Trzeba dołożyć odbiornik który obsłuży pilota.
  • #3 13817865
    PrzyjaznyDom
    Poziom 13  
    Ocena: 28
    Wszystko zależy którymi pilotami chcesz sterować bramę.
    Jeśli pilotami od bramy garażowej to musisz kupić radioodbiornik uniwersalny ich firmy i zastosować z napędem skrzydłowym.
    Jeśli chcesz sterować pilotami Nice WINGO2024 to radioodbiornik o symbolu SMX2R, do Mhouse WG2 radioodbiornik o symbolu R2 zastosowany w napędzie garażowym.
  • #4 13820676
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 13821025
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 13823130
    panek5306
    Poziom 10  
    wymiary skrzydła to 170x165 waga myślę że do 150kg zawiasy i słupki na zdjęciach (do słupków można dospawać blachy pod siłowniki)Kąt otwarcia jak największym da się uzyskać. Odbój jest jednak dobrze by było, żeby siłowniki same hamowały. Z pilotami będę miał problem, gdyż posiadam bramę garażową chińską z której chciałem wykorzystać piloty bo kilka ich mam, jednak do tej bramy nie ma dostępnych odbiorników żeby zainstalować w NICE i sterować tymi pilotami co mam obiema bramami. Jednak poszperałem odrobinę i znalazłem odbiornik RX multi 433 podobno na kod zmienny i stały czyli powinien obsłużyć nice. Czy ktoś miał przyjemność montować coś takiego w NICE??
    Bo 2 rozwiązanie troszkę droższe to zakup odbiornika nice i instalacja go w bramie garażowej i zakup 5 pilotów nice :(
  • #8 13823411
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 13823563
    panek5306
    Poziom 10  
    Wiec wystarczy odczytać kąt z wykresu i zastosować odpowiednie odległości oznaczone o ile dobrze pamiętam A i B i otworzy się do takiego kąta. A piloty na razie będę miał 2 jak coś się będzie działo z brama to dopiero wymienię na nice. Na razie dziękuję za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik planuje zakup napędu do bramy skrzydłowej i zastanawia się, czy piloty z bramy garażowej SPLENDOOR MR-2E będą kompatybilne z napędami Nice WINGO 2024 lub Mhouse WG2S. Odpowiedzi sugerują, że konieczne jest zastosowanie odpowiednich odbiorników radiowych, aby umożliwić współpracę pilotów z różnymi napędami. Dla napędu Nice WINGO 2024 zaleca się odbiornik SMX2R, a dla Mhouse WG2S odbiornik R2. Użytkownicy podkreślają różnice jakościowe między markami Nice i Mhouse oraz sugerują, że lepiej jest zainwestować w markowy sprzęt. Dodatkowo, użytkownik rozważa zakup odbiornika RX multi 433, który obsługuje różne piloty, ale niektórzy ostrzegają przed problemami z kompatybilnością.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA