logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung NP530UE - Opóźnione uruchamianie programów startowych w tray'u Win7 64-bit

Argennto_1 22 Lip 2014 10:45 1119 8
REKLAMA
  • #1 13815636
    Argennto_1
    Poziom 33  
    Ocena: 291
    Witam mam pewien problem. Po tygodniu użytkowania moje programy startowe (ikonki w tray: antywirus, panel zarzadzania grafiką i inne) uruchamiają się dopiero po ok 2 minutach od pojawienia się pulpitu. Sam system startuje w 15 sek. Kilka dni temu było normalnie. Mam 2 takie same laptopy i sytuacja jest identyczna. Obydwa posiadają szybkie dyski SSD, na zwykłych HDD sytuacja byłą identyczna. Oczywiście wszystko chodzi bardzo szybko. Tylko te programy startowe. Czy ktoś wie w czym może być problem? System to Win7 64.
  • REKLAMA
  • #2 13817583
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Ocena: 189
    Może nie być problemu tylko włączone opóźnione uruchamianie.
    Jaki masz antywirus?
    Jakie programy zainstalowane?
    Jaki konkretnie windows?
  • REKLAMA
  • #3 13817845
    Argennto_1
    Poziom 33  
    Włączone opóźnione uruchamianie? A co to? System to Win7 64 Ultimate PL.

Programy autostart:

Microsoft Essentials
    Microsoft Outlook
    Panel sterowania grafiką ATI Radeon

Ikona głośności, Wi-Fi, zasilania uruchamia się od razu.
  • #4 13819828
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Odpowiedzi na resztę pytań zaginęły w czasoprzestrzeni? ;-)

Oryginalny ten system? Oem? SP1? BOX? Inny?
  • REKLAMA
  • #5 13820223
    Argennto_1
    Poziom 33  
    System to obraz płyty ściągnięty z MSDN'a + oryginalne klucze. System jest oryginalny w sumie to nawet 2. Chociaż według mnie nie ma to kompletnie żadnego znaczenia.

Dodano po 27 [minuty]:

Tak SP1 plus wszystkie aktualizacje.
  • #6 13820571
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Ja rozumiem, że nie chce Ci się odpowiedzieć na podstawowe pytania, które już zadałem: Jaki masz antywirus?
    Jakie programy zainstalowane?

Tak samo jak nie chce Ci się poszukać w Google co to jest ten opóźniony autostart i co może mieć wspólnego z antywirusem. Uważam, że chyba jednak nie zależy Ci na rozwiązaniu problemu.
  • #7 13820788
    Argennto_1
    Poziom 33  
    Witam,
    Wyżej napisane jakie programy mam w autostarcie dużo ich nie jest napisze jeszcze raz:

Antywirus: Microsoft Security Essentials
    Poczta: Microsoft Outlook
    AMD Manager - ikonka karty graficznej ATI
  • Pomocny post
    #8 13820836
    diseasekowalski
    Poziom 35  
    Ja nie pytam o programy w autostart ale o wszystkie.
    Zobacz jak będzie jak do testu odinstalować antywirusa.
  • REKLAMA
  • #9 13823571
    Argennto_1
    Poziom 33  
    Faktycznie było włączone opóźnione uruchamianie. O czym nie wiedziałem. Zrobiła to z default'a aplikacja Samsunga (Easy Settings)do zarządzania systemem (taki panel sterowania). Było tam kilka programów zaznaczonych do późniejszego uruchamiania. Trochę pogrzebałem w ustawieniach zaawansowanych i teraz jest OK.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z opóźnionym uruchamianiem programów startowych w systemie Windows 7 64-bit na laptopie Samsung NP530UE. Po szybkim uruchomieniu systemu, programy takie jak Microsoft Security Essentials, Microsoft Outlook oraz panel zarządzania grafiką ATI Radeon uruchamiały się dopiero po około 2 minutach. Po wymianie informacji, okazało się, że problem wynikał z włączonego opóźnionego uruchamiania, które zostało aktywowane przez aplikację Samsung Easy Settings. Po dostosowaniu ustawień, problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA