logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mio Moov 500 - aktualizacja Automapy na odblokowanym Mio Moov 500

drimer_ 23 Lip 2014 17:34 10032 4
REKLAMA
  • #1 13819098
    drimer_
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dzień dobry,
    posiadam odblokowaną nawigacje Mio Moov 500 z zainstalowaną Automapą PL na pamięci urządzenia. Nawigacje z mapą zakupiłem już w obecnym stanie czyli odblokowaną z zainstalowaną Automapą PL.
    Odblokowanie polega na tym że po włączeniu nawigacji od razu włącza się Automapa. Pliki przez USB są widoczne, poniżej zrzut:

Mio Moov 500 - aktualizacja Automapy na odblokowanym Mio Moov 500

Teraz zakupiłem najnowszą wersję Automapy EU, chciałem ją zainstalować na tym Mio ale w urządzeniu nie chce się zainstalować ponieważ brakuje dostępnej pamięci a gdy instaluje na kartę to po włożeniu karty w urządzenie nic wyskakuje żaden komunikat do potwierdzenia, więc nie mogę dokończyć instalacji.
    W pomocy Automapy poradzili abym połączył się z urządzeniem poprzez ActiveSync ale urządzenie w tym programie nie jest widoczne.

Czy ktoś mógłby pomóc rozwiązać mi ten problem ?
  • REKLAMA
  • #2 13823798
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Zainstaluj na karcie - ręcznie uruchom aplikację na SD i dokończ rejestrację.
    Jeśli chcesz żeby uruchamiała się aplikacja z SD to musisz odpowiednio zmieć ścieżkę dostępu do pliku w konfiguracji autostartu.
  • REKLAMA
  • #3 13824076
    drimer_
    Poziom 2  
    marek216 napisał:
    Zainstaluj na karcie - ręcznie uruchom aplikację na SD i dokończ rejestrację.

Nie mam dostępu do plików z poziomu urządzenia więc jak mam uruchomić ręcznie tą aplikacje ?

marek216 napisał:
    Jeśli chcesz żeby uruchamiała się aplikacja z SD to musisz odpowiednio zmieć ścieżkę dostępu do pliku w konfiguracji autostartu.

W którym pliku ? Czy to plik w folderze Automapa EU, MobileNavigator czy Program Files ?
    Niestety nie znam się na tym na tyle żeby Twoja odpowiedź mi cokolwiek pomogła, nie mniej dziękuje ;)
  • REKLAMA
  • #4 13824105
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    drimer_ napisał:
    Nie mam dostępu do plików z poziomu urządzenia więc jak mam uruchomić ręcznie tą aplikacje ?

Więc zmień autostart tak żeby mieć.

drimer_ napisał:
    W którym pliku ?

To zależy od sposobu odblokowania.

drimer_ napisał:
    Niestety nie znam się na tym na tyle żeby Twoja odpowiedź mi cokolwiek pomogła

Sugeruję kontakt z kimś kto ma pojęcie i sprawdzi ci układ plików, bo mio nie wybacza błędów we wpisach w autorun.
  • #5 13824130
    drimer_
    Poziom 2  
    W głównym katalogu urządzenia mam plik AutoMapa.info
    z zawartością : AmInstallPath=\MY FLASH DISK\AUTOMAPA EU\

czy to może być to ?

Jaka to będzie ścieżka w tej nawigacji, tzn. jak nazywa się dysk SD w tym systemie ?
REKLAMA