logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Komputer do gier za 2500 zł: Wiedźmin 3, energooszczędność, monitor w cenie

HaxoPL 24 Lip 2014 21:53 1137 4
REKLAMA
  • #1 13822767
    HaxoPL
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Nie chcę owijać w bawełnę. Zarabiam już własne pieniądze więc jestem gotowy wydać około 2,5 tysiąca na komputer, który utrzymałby piękną nadchodzącą grę o nazwie Wiedźmin 3 i żebym mógł nią delektować się w 100% :) Chciałbym wliczyć w cenę monitor, ale to akurat jest mniejszy problem. Kiepsko się znam na sprzęcie, wiem tylko tyle że warto składać aniżeli kupować cały komputer. Ponadto chciałbym też jak najbardziej energooszczędnie, bo taka skrzynka potrafi dać w kość finansowo.

Mój poczciwy Laptop już nie da rady na Wiedźmina 3, więc muszę niestety zainwestować i mieć już problem komputera z głowy.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13823128
    the_fifth_horseman
    Poziom 32  
    Ocena: 16
    HaxoPL napisał:
    Nie chcę owijać w bawełnę. Zarabiam już własne pieniądze więc jestem gotowy wydać około 2,5 tysiąca na komputer, który utrzymałby piękną nadchodzącą grę o nazwie Wiedźmin 3 i żebym mógł nią delektować się w 100% :) Chciałbym wliczyć w cenę monitor, ale to akurat jest mniejszy problem. Kiepsko się znam na sprzęcie, wiem tylko tyle że warto składać aniżeli kupować cały komputer. Ponadto chciałbym też jak najbardziej energooszczędnie, bo taka skrzynka potrafi dać w kość finansowo.

Mój poczciwy Laptop już nie da rady na Wiedźmina 3, więc muszę niestety zainwestować i mieć już problem komputera z głowy.

RAZ. Wymagań sprzętowych jeszcze nie ma podanych. Nie ma gwarancji że jakakolwiek konfiguracja jaką podamy będzie z nimi zgodna, tym bardziej w wysokich ustawieniach grafiki.

DWA. Premiera dopiero na wiosnę przyszłego roku. Do tego czasu w sprzęcie trochę się pozmienia i niektóre części potanieją (lub będą lepsze alternatywy)..
  • REKLAMA
  • #4 13828029
    HaxoPL
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Wiadomo że masz rację w kwestii tego że nie ma podanych wymagań, ale chcę kupić komputer już teraz, max. za miesiąc, więc po prostu chcę mieć pewność co do tego że on zatrybi, można zobaczyć gameplaye czy różne inne rzeczy by wiedzieć że wymagania będą WYSOKIE, czego nawet twórcy nie kryją :)

Nie jestem specem, z forów dowiedziałem się że Intele są zazwyczaj lepsze do gier, ale nie wiem czy do takich gier nie warto lepiej zainwestować w tańszego AMD o podobnych cyferkach, ew. walnąć jakąś 8-rdzeniówkę zamiast jakiejś i5 3,4 GhZ? Myślałem o tym by pojechać w dół z procesorem by ogarnąć fajną kartę grafy i może lepszą płytę główną. Może się mylę, ale obawiam się że chyba będę musiał zwiększyć budżet by mieć pewność co do tego by ta konfiguracja zapewniła mi pewną i płynną rozgrywkę.
  • #5 13828190
    the_fifth_horseman
    Poziom 32  
    Ocena: 16
    HaxoPL napisał:
    Wiadomo że masz rację w kwestii tego że nie ma podanych wymagań, więc po prostu chcę mieć pewność co do tego że on zatrybi, można zobaczyć gameplaye czy różne inne rzeczy by wiedzieć że wymagania będą WYSOKIE, czego nawet twórcy nie kryją :)
    Chcesz kupować na ślepo, z ograniczonym budżetem, a jednocześnie "mieć pewność że wszystko zadziała"... i na prawdę nie widzisz sprzeczności?
REKLAMA