Witam,
Zakładam działalność gospodarczą w suterenie kamienicy.
Będę miał tam 3 pomieszczenia, przy czym jedno oddzielone drzwiami (które będzie też graniczyło z drzwiami wejściowymi).
Dodam, że nie mam możliwości ogrzewania innego niż elektryczne. Działalność będzie prowadzona pn- pt od 10-19 i soboty 10-12.
Mam pytanie, czy warto zainwestować tu w ogrzewanie całoroczne klimatyzatorem?
Czy można zastosować jedno urządzenie wewnętrzne na te pomieszczenia?
Czy jest możliwość użytkowania w takich warunkach klimatyzatora przenośnego bez jednostki zewnętrznej? (ze względu na możliwość oblodzenia i uszkodzenia przy mrozach)
Jak będą wyglądały realne koszty utrzymania tego typu ogrzewania?
I jakie rozwiązanie (konkretne urządzenia itd) byście polecali?
Dodam, że działalność będzie prowadzona w Gdańsku, jeśli coś to ułatwi i nie mam potrzeby utrzymywania temperatury komfortu w nocy i w dni niepracujące, a za temperaturę komfortu uznaję ok 18-19*C
Pozdrawiam i proszę bardzo o pomoc.
Zakładam działalność gospodarczą w suterenie kamienicy.
Będę miał tam 3 pomieszczenia, przy czym jedno oddzielone drzwiami (które będzie też graniczyło z drzwiami wejściowymi).
Dodam, że nie mam możliwości ogrzewania innego niż elektryczne. Działalność będzie prowadzona pn- pt od 10-19 i soboty 10-12.
Mam pytanie, czy warto zainwestować tu w ogrzewanie całoroczne klimatyzatorem?
Czy można zastosować jedno urządzenie wewnętrzne na te pomieszczenia?
Czy jest możliwość użytkowania w takich warunkach klimatyzatora przenośnego bez jednostki zewnętrznej? (ze względu na możliwość oblodzenia i uszkodzenia przy mrozach)
Jak będą wyglądały realne koszty utrzymania tego typu ogrzewania?
I jakie rozwiązanie (konkretne urządzenia itd) byście polecali?
Dodam, że działalność będzie prowadzona w Gdańsku, jeśli coś to ułatwi i nie mam potrzeby utrzymywania temperatury komfortu w nocy i w dni niepracujące, a za temperaturę komfortu uznaję ok 18-19*C
Pozdrawiam i proszę bardzo o pomoc.