Witam, naczytałem się już trochę tematów na forum i szczerze mówiąc sam już nie wiem co mam myśleć dlatego proszę o pomoc. Szukam używanych kolumn do kina domowego do pokoju o wymiarach 2,5 x 5 mkw(TV na krotszej scianie). Posiadam już amplituner ONKYO TX-SR607. Wiem ze nie ma kolumn do wszystkiego ale chciałbym zeby przyzwoicie brzmialy w KD ale przy sluchaniu muzyki też jakos dawaly rade. Do glosniejszego posluchania muzyki zainstalowalem sobie w suficie głosniki HK IL 80 CT i spokojnie ogarniaja ten pokoj dlatego tez wzialem ONKYO z uwagi na opcje "ZONE 2" moje pytania to:
Jaki mocowo wybrac zestaw zeby nie przesadzic na takie pomieszczenie?
wolalbym raczej 5.0 z uwagi na to ze sub zajmuje dodatkowe miejsce chociaz to nie wymóg
Proponowano mi zestaw JAMO 606 ale czy to nie jest przypadkiem zbyt potezny zestaw?
Mam porownanie z kinem zbudowanym na Tonsilach soundfinder 250W front/130 sur/ voyager -centralny na ONKYO TX-SR605 w pokoju okolo 4x5m i moim zdaniem KD brzmi bardzo dobrze lecz przy glosniejszej muzyce czegoś tym kolumnom brakuje wiec chcialbym ktory conajmniej brzmi tak jak ten tonsilowski skladak dobrany pod moj pokoik - nie ukrywam ze wielkosc frontow ma znaczenie tzn moga byc wysokie i glebokie ale z szerokoscia mam duzy problem - chcialbym aby mialy MAX 20 cm(stad pomysl JAMO 606)
Moge tez miec okazyjnie zestaw 5.1 magnata 990 za kwote 600zł, JAMO 5.0 to polka rzedu 1400zl za uzywke i nie wiem jak graja bo nie mialem okazji posluchac
Prosze o pomoc bo nie chce kupic czegos z czego nie bede zadowolony
kwota inwestycji +- 1000zł za uzywke
Jaki mocowo wybrac zestaw zeby nie przesadzic na takie pomieszczenie?
wolalbym raczej 5.0 z uwagi na to ze sub zajmuje dodatkowe miejsce chociaz to nie wymóg
Proponowano mi zestaw JAMO 606 ale czy to nie jest przypadkiem zbyt potezny zestaw?
Mam porownanie z kinem zbudowanym na Tonsilach soundfinder 250W front/130 sur/ voyager -centralny na ONKYO TX-SR605 w pokoju okolo 4x5m i moim zdaniem KD brzmi bardzo dobrze lecz przy glosniejszej muzyce czegoś tym kolumnom brakuje wiec chcialbym ktory conajmniej brzmi tak jak ten tonsilowski skladak dobrany pod moj pokoik - nie ukrywam ze wielkosc frontow ma znaczenie tzn moga byc wysokie i glebokie ale z szerokoscia mam duzy problem - chcialbym aby mialy MAX 20 cm(stad pomysl JAMO 606)
Moge tez miec okazyjnie zestaw 5.1 magnata 990 za kwote 600zł, JAMO 5.0 to polka rzedu 1400zl za uzywke i nie wiem jak graja bo nie mialem okazji posluchac
Prosze o pomoc bo nie chce kupic czegos z czego nie bede zadowolony
kwota inwestycji +- 1000zł za uzywke