Witam
Ostatnio zainstalował się automatycznie Software Distribution Service 2.0
z kb 890859,3066,3086,zbiorcza aktualizacja kb890923 i MW Instal 3.1.
Przy zamknięciu systemu,aby zainstalować te aktualizacje,system się nie
zamknął normalnie,tylko się "zamroził" ze wskażnikiem myszy na niebieskim tle i tak trwał,aż musiałem użyć twardego resetu.
Po tym resecie system się nie podniósł,wywaliło niebieski ekran z informacją,że można jedynie trybem awaryjnym uruchomić system oraz
napis:STOP i kody:0x0000008E,0xC0000005,0x804F8716,0xF459E0A0,0x00000000.
Jak pamiętam,zawsze przy instalacji jakiegoś programu,gdzie trzeba zresetować komputer(ale myszą,nie hardwarowo)zamrażało ekran j/w i zawsze musiałem używać "twardego" resetu,który jak slyszalem jest szkodliwy przy częstym używaniu.
Oczywiście użyłem "przywracania systemu" i myślałem,że to koniec problemu.
Niestety,okazało się,że te aktualizacje z microsoftu się nie zainstalowały
i znów probują sie instalować,co znów powoduje efekt jak pisalem na początku.Tak trwało 4 razy i wreście widzę,że chyba się zainstalowalo ijuż
nie wisi na linijce zadań.Proszę o pomoc w ustaleniu,co jest przyczyną zawieszania sie kompa przy zamykaniu systemu(ponownym uruchomianiu
komputera)jak wymagają niektóre programy.
Ostatnio zainstalował się automatycznie Software Distribution Service 2.0
z kb 890859,3066,3086,zbiorcza aktualizacja kb890923 i MW Instal 3.1.
Przy zamknięciu systemu,aby zainstalować te aktualizacje,system się nie
zamknął normalnie,tylko się "zamroził" ze wskażnikiem myszy na niebieskim tle i tak trwał,aż musiałem użyć twardego resetu.
Po tym resecie system się nie podniósł,wywaliło niebieski ekran z informacją,że można jedynie trybem awaryjnym uruchomić system oraz
napis:STOP i kody:0x0000008E,0xC0000005,0x804F8716,0xF459E0A0,0x00000000.
Jak pamiętam,zawsze przy instalacji jakiegoś programu,gdzie trzeba zresetować komputer(ale myszą,nie hardwarowo)zamrażało ekran j/w i zawsze musiałem używać "twardego" resetu,który jak slyszalem jest szkodliwy przy częstym używaniu.
Oczywiście użyłem "przywracania systemu" i myślałem,że to koniec problemu.
Niestety,okazało się,że te aktualizacje z microsoftu się nie zainstalowały
i znów probują sie instalować,co znów powoduje efekt jak pisalem na początku.Tak trwało 4 razy i wreście widzę,że chyba się zainstalowalo ijuż
nie wisi na linijce zadań.Proszę o pomoc w ustaleniu,co jest przyczyną zawieszania sie kompa przy zamykaniu systemu(ponownym uruchomianiu
komputera)jak wymagają niektóre programy.