Dodam że jeżeli ściągniesz i zainstalujesz Microsoft Installer w wersji 2.0 lub późniejszej to po kliknięciu na plik .msi uruchomi się Instalator Windows. Oczywiście ściągnij wersję polskojęzyczną.
A jaki ściągałeś i jaki masz Windows?
Tu masz opis:
Windows Installer 3.0 Redistributable - Polski
Wymagania systemowe
Obsługiwane systemy operacyjne: Windows 2000 Service Pack 3, Windows 2000 Service Pack 4, Windows Server 2003, Windows XP, Windows XP Service Pack 1
Windows Installer 3.0 Redistributable supports Windows 2000 with Service Pack 3 or later, Windows XP, Windows XP Service Pack 1 and Windows Server 2003. Windows XP Service Pack 2 contains Windows Installer 3.0 and therefore can't be installed or upgraded by this redistributable. A tu link:
http://download.microsoft.com/download/9/e/1/...9a0f5430/WindowsInstaller-KB884016-v2-x86.exe
Zapewne nie ma 9x ani ME, a w reszcie MSI jest juz dostepny w systemie bez dodatkowych instalacji.
Ale cos moglo uszkodzic wpisy w rejestrze i przez to msi sie nie otwiera.
Niestety mam WIN98 .
Ściągnęłam wersję 2.0.
Poniekąd sprawdziłam - znajduje sie on w systemie, ale jak chcę go otworzyć otrzymuję komunikat o niepoprawnych parametrach wiersza poleceń.
✨ Plik instalacyjny z rozszerzeniem .msi otwiera się za pomocą Microsoft Installer (MSI). Należy zainstalować odpowiednią wersję Windows Installer, najlepiej 2.0 lub nowszą, w wersji polskojęzycznej. W systemach Windows 2000 SP3 i nowszych, Windows XP SP2 i późniejszych, MSI jest zwykle preinstalowany. W przypadku starszych systemów, takich jak Windows 98, konieczne jest ręczne zainstalowanie MSI 2.0. Problemy z uruchomieniem pliku .msi mogą wynikać z uszkodzonych wpisów w rejestrze lub konfliktów z istniejącą usługą instalatora. Rozwiązaniem jest ręczne usunięcie starej wersji MSI z systemu i ponowna instalacja Windows Installer. Warto również sprawdzić obecność MSI w panelu Dodaj/Usuń programy i ewentualnie przeinstalować. Link do pobrania Windows Installer 3.0 Redistributable dla systemów Windows 2000, XP i Server 2003 został udostępniony. Wygenerowane przez model językowy.