logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jak włączyć motion plus w internet tv w samsung le40c650

VIP777 02 Sie 2014 10:17 4173 9
REKLAMA
  • #1 13844925
    VIP777
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam czy ktoś orientuje się jak włączyc motion plus w usłudze internet tv w samsung le40c650 i pozostałe funkcjie np;obraz dzwięk ,żeby było mozna wybrać tryb obrazu i dzwięk i motion wiem że któryś przycisk na pilocie za to odpowiada bo przez przypadek to odkryłem niestety nie wiem teraz który?
  • REKLAMA
  • #2 13844960
    mailo
    Poziom 27  
    Ocena: 339
    Łatwiej pytać na forum, niż zajrzeć do instrukcji ?
  • REKLAMA
  • #3 13844969
    yawski!
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Nie masz po prostu przycisku "menu" albo "opcje"?

jak włączyć motion plus w internet tv w samsung le40c650

poszukaj tutaj
  • REKLAMA
  • #4 13845033
    VIP777
    Poziom 9  
    zmieniłem płytę po spaleniu piorunem starej, poprzednia ta spalona to model - BN94-02625K zamiennik jest fabrycznie nowy z serwisu samsunga z łodzi o oznaczeniu- BN94-04234A . po przełozeniu płyty wgrałem najnowszy soft -T-VALDEUC-3018.1.wczoraj udało mi się wejsc w opcjie obrazu dzwieku w internet tv ,dziś juz nie moge nie działa to jak wczoraj .Przyciskałem tez przyciski na pilocie P.Size ,Dual,AD,SUBT.PRE-CH,TTX/MIX,MENU,GUIDE. Niestety opcja nie chce sie wlaczyc ,tylko wczoraj po wcisnieciu przycisku TOOLS cos sie pokazało dzis juz nie hmm co zrobic ,pamietam ze to działało w internet tv na starej płycie w aplikacji tvp.pl na cejrowskim.
  • REKLAMA
  • #5 13845045
    yawski!
    Poziom 13  
    Jeszcze raz odwiedź serwis. Może to wina nowej płyty, chociaż jest z serwisu, więc tak nie powinno się dziać.
  • #6 13845047
    VIP777
    Poziom 9  
    zależy mi na włączeniu i dostępie do tych opcji bo che wyregulować parametry obrazu i dżwięku i wyłączyć motiona.zastanawiam się czy może nie jest tak że płyta nie obsługuje tego . na podłączonym dysku twardym pod port usb ,na którym sa filmy w media play te opcjie sa pod przyciskiem bodajże tools.

Dodano po 3 [minuty]:

na starej płycie tez były chyba pod TOOLS ,jak jest na zamienniku nie wiem.generalnie na nowej płycie wszystko chodzi i działa jak na starej każda funkcja i opcja jest jak poprzednio ,wiec chyba w tym internet tv tez można znaleść opcjie regulacji obrazu i dżwięku i włączyć lub nie motion plus.bardzo proszę pomóc mi rozszyfrować tego pilota i pomóc mi w tej sprawie.
  • #7 13845058
    yawski!
    Poziom 13  
    Płyta jest nowsza więc musi posiadać "zdolności" starszej. Zajrzyj może do instrukcji, w ostateczności kontakt z serwisantem jeśli masz numer telefonu.

A kiedy kupiłeś telewizor?
  • #8 13845068
    VIP777
    Poziom 9  
    w instrukcji nie ma tego. na czacie samsunga wogóle nie wiedzeli o czym mówie.takie odniosłem wrażenie bo gosc nie zrozumiał dokladnie o co pytam nawet ,pisał o czym innym zupełnie.

Dodano po 1 [minuty]:

telewizor kupiłem od brata w tym roku w marcu ,a brat 4 lata temu . w 2010 r.

Dodano po 3 [minuty]:

dokladnie wiem że działało to na tvp.pl w boso przez świat na cejrowskim ,kiedyś przez przypadek udało mi się wejść w te opcjie
  • #10 13845171
    VIP777
    Poziom 9  
    nie na tym samym sofcie na starej płycie były te opcjie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak włączyć funkcję Motion Plus w telewizorze Samsung LE40C650 oraz jak uzyskać dostęp do opcji regulacji obrazu i dźwięku w usłudze Internet TV. W odpowiedziach sugerowane są różne przyciski na pilocie, takie jak "MENU", "TOOLS" oraz "OPTIONS". Użytkownik informuje, że po wymianie płyty głównej na nową, zaktualizował oprogramowanie, ale napotyka problemy z dostępem do tych funkcji. Inni użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z niekompatybilności pilota z nowym oprogramowaniem lub z ograniczeń nowej płyty. Użytkownik podkreśla, że wcześniej miał dostęp do tych opcji na starej płycie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA