logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Candy G04 126 16S zatrzymuje się po nalaniu wody, co robić?

didipol 05 Sie 2014 13:34 1293 8
REKLAMA
  • #1 13852788
    didipol
    Poziom 10  
    mam problem z pralką candy G04 126 16S po wciśnięciu klawisza play na każdym programie pralka zaczyna nalewać wodę i po chwili wszystko ustaje słychać tylko jakieś pyknięcia jakby coś przełączało programy .Nie ma żadnych alarmów po włączeniu typu mrugania dwóch diod jednocześnie proszę o jakieś sugestie dziękuje.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13852884
    didipol
    Poziom 10  
    przepraszam zapomniałem dodać że przy wypompowywaniu też taka sama sytuacja
  • REKLAMA
  • #5 13853082
    didipol
    Poziom 10  
    tak wypompowuje wodę ale chwilę i stop

Dodano po 7 [minuty]:

moja żona robiła dodatkowe wirowanie i mówiła że podczas gdy pralka układa pranie nastąpił jakiś zgrzyt i wtedy staneła z obiawami jak wyżej opisuje
  • REKLAMA
  • #7 13853129
    didipol
    Poziom 10  
    chodzi lekko bo myślałem że pasek spadł ale jest ok
  • #9 13855719
    didipol
    Poziom 10  
    tak to były szczotki dziękuje za pomoc pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z pralką Candy G04 126 16S, która po nalaniu wody zatrzymuje się, wydając dźwięki przypominające przełączanie programów, bez żadnych alarmów. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie szczotek silnika oraz stanu pompy. Użytkownik potwierdził, że pralka wypompowuje wodę, ale zatrzymuje się, a bęben można lekko poruszyć. Ostatecznie zdiagnozowano problem z szczotkami silnika, co zostało potwierdzone przez użytkownika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA