Jak wgrać język polski do Samsunga Z107 i która paczka firmware go zawiera?
Do Z107 istnieje oryginalny polski firmware, także z T9, i według wątku można go wgrać darmowym downloaderem; osobno jest też niebrandowany soft pod Samflashera [#4525759] Paczka `Z107BUDJ1_VF_1.zip` z Twistera nie jest polska — to najpewniej angielski firmware, więc nie rozwiązuje problemu języka [#1440545][#1440937]
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
Total Service Unlocker 3G tym locka zdejmiesz
OTAL SAMSUNG TOOL V 2.0 flashuje płatne
OptiFlash ale nie jestem pewien czy robi Z107
Twister no i chyba najpewniejsze darmowe WinImei robi z10x ale nie jestem pewien na 100% czy zrobi 107 ponoc tak
Najnowszy OptiFlash 4.51 bo taki znalazłem nie obsługuje serii Qualcomm czyli np. Z107 czy Z105.Na stronce Twistera też nie doczytałem się żeby wspierał te telefony.Z płatnych zabawek oczywiście AgereAttack ale koszt 1000PLN To nie jest zwykły Samsung tylko Qualcomm 3G i potrzebuję pomocy kogoś kto naprawdę wie o co chodzi i robił go już.Początkowo sądziłem że nie będzie jęzora i już ale język jest bo na allegro sprzedał ktoś z PL.Czyżby tylko AgereAttack na dzień dzisiejszy?Nie wierzę...
Masz pewność że w tej paczce jest polski?Był tam jakis komentarz?Po rozpakowaniu jest tekstówka z której wynika że nie ma polaka ale może chodzi o branding i jęzor może być tylko nie ma na Polskę brandingu bo przecież jeszcze przetarg na UMTS nie rozstrzygnięty.Ciekaw jestem jak twister toto fleszuje jak to jest po USB tylko.
Może fleszować,nie spieram się z tobą tylko mówię że nigdzie nie chwalą się tym.W którejś paczce musi być PL.Na allegro poszedł z PL więc jak tylko dorwę coś do sfleszowania tej cegłówki to wpompuję wszystkie flasze po kolei i namierzę która ma polski.
ja wiem tylko potwierdza robi Twister prawde mowiac szukalem troche i nic nie znalazlem :> nie mam pojecia zkad na Allegro byl ten polak probowales kontaktowac sie z sprzedawca ?
Jeśli chodzi o Z107 z allegro to ja właśnie kupiłem jednego jakis tydzien temu i szczerze mówiąc angielski soft mi wogole nie przeszkadza, chodzi mi wap i wszystkie inne bajery. Mam jednak mały problem, chce usunąć fabrycznie wgrane tapety i dzwonki, ale jak narazie nie udało mi sie tego dokonać. Czy ktoś z was wie czy mozna tego w jakis sposób dokonać ??
no twister na 100% quallcomm"ów nie obsługuje ... Agree Atack - obsługuje, multiloader -tez obsługuje ..........ale Corona to nie obsługuej tych fonów... -no chyba ze nie jestem w temacie i ktoś mnie poprawi...
witam..
nie chciełem zakładac nowego tematu o samsungu z 107, bo widze, że już jest... Potrzebuje pomocy w znaleźieniu opogramowania "softu" do Samsunga SGH Z 107. Kupiłem irde 1.0 i nic nie działało, miałem nadzieje, że jak kupie Irde 2,0 to już będzie działaś przesyłanie plików itp... ale okazało się, że nadal nie można.. teraz szukam oprogramowania ale nigdzie nie moge go znaleź.. potrzebuje Waszej pomocy...
Pozdrawiam i czekam na jakąś reakcje...
Ponawiam Pytanie czy ktoś ma PL pod to ścierwo Z170 ??
Na UST PRO II są jakieś flashe ale nie wiem zero oznaczeń itd.
Odezwijta się jak ktoś coś wymyśli
Pozdrawiam Damiano
✨ Dyskusja dotyczy możliwości wgrania polskiej wersji językowej do telefonu Samsung Z107 oraz znalezienia odpowiedniej paczki językowej i oprogramowania (softu). Użytkownicy wskazują, że oryginalny Samsung Z107 to telefon oparty na platformie Qualcomm 3G, co utrudnia znalezienie kompatybilnych narzędzi do flashowania i zdejmowania simlocka. Popularne narzędzia takie jak Twister, WinIMEI, OptiFlash czy AgereAttack są wymieniane, jednak większość z nich nie obsługuje modelu Z107 lub wymaga płatnych wersji. Twister jest wskazywany jako narzędzie potrafiące flashować Z107, ale dostępne paczki firmware najczęściej nie zawierają polskiego języka, a jedynie angielski. Na Allegro pojawiły się telefony z polskim softem, jednak prawdopodobnie pochodzi on z nieoficjalnych źródeł lub jest przeróbką. Istnieje też informacja, że polski język do Z107 jest dostępny tylko w wersji przerobionej pod Samflashera, natomiast oryginalne telefony nie miały polskiego softu. Dodatkowo pojawiły się pytania o schemat przeróbki kabla USB do komunikacji z telefonem. Podsumowując, znalezienie oficjalnej, darmowej paczki z polskim językiem do Samsung Z107 jest trudne, a najlepsze efekty daje użycie płatnych narzędzi lub przerobionych firmware dedykowanych pod konkretne programatory. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.