logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung SGH-ZV10. Czy ktoś już robił język polski?

wasylwek 06 Mar 2006 23:21 8272 38
Najlepsze odpowiedzi

Jak wgrać i aktywować język polski w Samsungu ZV10 przez USB Smart/Multiloader?

Polski do ZV10 jest dostępny w pakiecie ZV10BUEK1, ale samo wgranie softu nie wystarcza — język trzeba jeszcze aktywować [#2396392][#2612020] Telefon należy uruchomić w trybie download, trzymając 9 + ON, a do flashowania użyć kabla USB dołączonego do telefonu i Multiloadera v1.53 [#2400214][#2396392] W hexedytorze plik Rscr_ZV10BUEK1.cnt wygląda na zawierający polski [#2402080] Próba podmiany plików językowych z Z140V nie pomogła i może powodować błędy w narzędziach serwisowych [#2678641]
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA
  • #1 2383732
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 87
    Czy ktoś już robił takie coś na jezyk polski ? Interesuje mnie jak to to podejść za pomocą USBsmarta ? Ze smokiem sobie poradziłem za pomocą kabla dawanego w komplecie ze słuchawką , gorzej nauczyć gadzinę mówić po polsku.Jakie pliki fleschnąć itp itd. Czekam na kable do samsunga , bo na tym moim kablu odsmokowało ale przy próbie flaschowania mam brak komunikacji(podejrzewam kabel).Poza tym nie chcę robić na pałę może ktoś robił i coś doradzi ?
    Nie UST pro tylko wynalazek Zulei co jak i z czym, jakby ktoś coś wiedział byłoby milucho.
    pzdr.
    P.S. nie wiem na 100% czy istnieje polski do tego?Pociagnąłem 4 flasche ze suportu być może w którymś siedzi ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2384307
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Pytałem jakiś czas temu kumpla co ma NS Dongle i powiedział ze nie ma do niego pl. ale to było z miesiąc temu więc może coś się zmianiło.
    pozdr

ps a możesz napisać gdzie i jakie kable zamawiałeś do samsungów bo też jestem zainteresowany. :D
  • #3 2396349
    wasylwek
    Obiło mnie sie o uszy ,"że robią".Nie wiem jak i nie wiem czym ale u mnie na smarcie mam ciągle taki obraz.Smoka mi zrobiło tzn. master unlock reset sczytało.Ale jak próbuję flaschnąć to ciągle ten communication error do obrzydzenia , może ktoś wie co gdzie powsadzać ,żeby to się kupy trzymało?Już mnie jeży ten koreaniec co za dziad :cry:.
    pzdr
    Załączniki:
    • Samsung SGH-ZV10. Czy ktoś już robił język polski? ZV10 jak go.JPG (60.93 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 2396392
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 116
    Witam

Polski jest w ZV10BUEK1, robisz go po przewodzie USB dołączonym do telefonu i programem Multiloader v1.53

Pozdrawiam Bogdan
  • #5 2396436
    emwu
    Poziom 24  
    Ocena: 2
    heh... mam podobny problem...

ZV10... nie rusza go ani GSMKey (oryginał) ani multi-loader. Najdziwniejsze, ze telefon nie odpowiada na WINImei'a (nie widać go) a w code readerze do Z105 działa RESET / Format. Natomiast jak czytam kody to w NCK mam " | " <- kreskę taką jak ta, dziwne bo inne Qualcommy szły nim... A najlepsze wogóle ze przed chwila mi sie pojawiło PHONE FREEZED... QWA
  • #6 2396478
    wasylwek
    To fakt ,że te Azjaty prócz ryżu nic dobrego nie zrobiły :cry: już mi bokiem ten szajsung wychodzi :cry: a skąd mogę ten multiloader zassać ?
    Dziwne wykrywa mi urządzenie info wyskakuje jak byk pomijajac ,że nie wiem co gdzie flaschowac (fs cnt1 itd ) na pałę juz robię ale nic mi nie chce wejść w tę słuchawke.Communication error i koniec.
    Blee .......ide spac znowu mi sie będzie Zulea śnił :cry:.
    pzdr
  • #8 2400214
    zyzioo
    Poziom 14  
    Zapomniałem dodać że telefon najpierw odpalamy jednocześnie trzymająć wciśniętą 9 i przycisko ON :). NA Lcd ukaże sie napis dowanload i wtedy możemy wgrywać soft.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #9 2400268
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 40
    @emwu - moze na freezed cos Ci to podpowie tutaj
  • #10 2400701
    wasylwek
    Panowie albo jestem pi...oła ,albo coś źle robię . Wspomniany pakiet ZV10BUEK1 nie zawiera PL telefon flaschuje się ale uparcie wstaje dalej z logiem przywitalnym Vodafone i nijak nie ma ochoty mówić po naszemu.
    Temat nadal bardzo aktualny.
    pzdr
  • #11 2402080
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    Witam

Nie wgrywałem tego pliku ale w hexedytorze pokazuje że jest polski,
    nazwa pliku Rscr_ZV10BUEK1.cnt

Pozdrawiam Bogdan
  • #12 2412571
    wasylwek
    Panowie jak to zrobić? Rzucę punktami , ozłocę , wychwalę pod niebiosy :D. Wzamian za sławę i chwałę pomózcie wsadzić mi do tego wynalazku język polski.Tym downloaderem wchodzi coś robi sie to ponad 17 minut ale słuchawka wstaje z "różowym ekranem" i zdaje sie być lekkim truposzem.Po przeflaschowaniu za pomocą USBsmarta wstaje ale wciąż nie gada po naszemu ... mało tego jakiego bym flascha nie wgrał wiecznie wstaje tak samo z powitalnym logo vodafone i bez PL.
    Widziałem na Allegro takiego cudaka który ma polski więc sie da tylko jak?
    Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jakie pliki dokładnie wgrać (proszę sugerować się załączonym przeze mnie screenem).
    Już mnie kosztował kilka zasiedziałych wieczorów a sukcesu brak.
    Dlatego ponawiam prośbę.
    P.S. jak podejrzeć flascha za pomocą hexedytora?
    W screenie pliki sa źle podane w okienkach należy zamienic miejscami górny i dolny plik,sorka za błąd ale wtedy miałem problem ze skomunikowaniem teraz natura rzeczy jest inna.
  • REKLAMA
  • #13 2427341
    wasylwek
    Panowie mój problem z tym Azjatą jest nadal aktualny . Moze jakis inny link do innego downloadera :cry: nijak nie wstaje z polskim :cry:.
  • #14 2558728
    tedee
    Poziom 12  
    Witam
    Przyłączam się do prośby, w ZV10BUEK1 nie ma polskiego, no chyba, ze ja nie potrafie go znalezc.
    Ma ktos do tego polski??
  • REKLAMA
  • #15 2558809
    komismaja
    Ocena: 25
    powiem tak mam ust pro2 i nie ma polaka do tego telefonu :)
  • #16 2559094
    fischer8
    Spoczywaj w Pokoju
    komismaja napisał:
    powiem tak mam ust pro2 i nie ma polaka do tego telefonu :)

Witam

Powiem tak, nie robiłem tego telefonu ale musi być w tym oznaczeniu polski, proszę otworzyć w hex edytorze.Możliwe że jest jakiś sposób na uaktywnienie polskiego.Ponizej zamieszczam wyjęty polski z pliku Rsrc_ZV10BUEK1.

Pozdrawiam Bogdan
    Załączniki:
    • 1.txt (22.28 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #17 2611029
    wasylwek
    Odkurzam temat bo ..... trafił do mnie Samsung Z 140 V prawie bliźniaczy telefon i ma PL choć tez jest z Vodafone jego soft to Z140BUEI3. Tak sie zastanawiam czy nie można by pokusić sie w próbę wsadzenia tego softu do ZV10 i być może w końcu by zatrybił po polsku ? Tak tylko pytam madrzejszych bo ZV10 ciągle mi solą w oku.
    Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #18 2611125
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Polski pakiet dla ZM60 z telefoniku T-Mobilowego spotkalem na:
    ZM60BOEH1

Wiec warto rozgladac sie za pakietami.
  • #19 2611478
    tonk
    Spec od GSM
    Ocena: 57
    a moze stoklosy go masz?? przydalby sie
  • Pomocny post
    #20 2611600
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Mam postaram sie go dorzucic w temacie. Z tego co sie orientuje pojutrze moze dojsc ok. 10gb flashy do samsunga dla downloadu www.gsm-sklep.pl
    Nastepne maja dochodzic co tydzien, regularnie, serwer nie ma limitu miejsca. Tak wiec jedyne ograniczenie to czas zeby te flashe pozbierac i tam umiescic. Transfer jest naprawde bardzo dobry. Pobranie pliku 30 mb to zaledwie pare malych minut.

Sa w trakcie pakowania w rar. Tam ten flash w 100% bedzie jak i inne dostepne na dzis dla 3g. Dzis jest tam skromny mały dzial, ale ma sie powiekszyc o wszystkie flashe z takich supportow jak serwery płatne ale nie tylko .ns-dongle, zulea, usb-access key do nowych telefonow, bo jaki bylby sens pakowac inne pakiety niz pl do starych telefonow.

Docelowo maja byc tam wszystkie dostepne flashe z pl, z ruskim, oraz naprawcze na inne pcb i lcd. Tak wiec zapowiada sie fajny download, to raz, a dwa szykuje sie wsparcie tez dla innego formatu flash dla UST PRO II - ma wlasny format.

Poza tym lezy juz tam ok 25gb flashy - najnowszego softu dla nokii.
    I po trochu dla siemensa, sonyericssona, lg3g - nawet wszystkie dostepne pakiety polskie, ploanowany support we wszystkie pliki z pl dla takich produktow jak:
    mt-box se
    cruiser
    USB-Smart

To na poczatek supportu, gwarantowany stały rozwoj. Wraz z produktami sprzedawanymi przez gsm-sklep.pl
  • #21 2611809
    wasylwek
    Tak sobie cały czas główkuje co sie stanie z tym wynalazkiem jak zostawie mu głownego flascha i modem a te 2 (Rsc1 Rsc2) spróbuje wrzucić od tego Z140 ? Tylko nie wiem czy Zulus ma to na suporcie swoim ktos może zerknąć? ) bo nie mam klucza w tej chwili .
    Do stracenia wiele nie mam bo juz tyle razy tego ZV10 flaschowałem ,że nic nie jest w stanie go załatwic bardziej.
    Oczywiście tylko aktywacją Zulei bedę go ćwiczył albo tym darmowym Loaderem o efektach powiadomie ....bo jak znam życie nie tylko ja robie "zaczajkę" na polski w ZV10.
    pzdr
  • #23 2612020
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 34
    do zv 10 jest pl ale samo dogranie nic wam nie da jezyk trzeba aktywowac ale jest to do zrobienia to tak informacyjnie ;)
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl
  • Pomocny post
    #24 2612085
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Jeszcze z dzis jeden samsung z polskim menu:
    Z300
    Z300BVEI1

A co do trikow z 3g, to ten stary programik, wykazuje kody komendy, w zakladce samsung, w ramce Qualcomm 3g:
    Załączniki:
    • Fajny programik.rar (197.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #25 2612087
    wasylwek
    Do @Tech mobil czy mógłbys zdradzic sposób na to ? Jak widac wyzej w binarnej postaci softu podobnop jest PL ale uwierz mi wiele czasu spedziłem nad tym samsungiem i nie mogłem dojść jak atywowac ten PL ? Byc może po mojej flascherce juz dawno mam polski w tym badziewiu ale nie umiem go uruchomić :cry: byłbym bardzo zobowiązany.
  • #26 2612198
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 34
    sory ale zdradzic tego nie moge nie stety nie wszystko mozna puszczac na forach bo bedzie po biznesie jesli bylbys zainteresowany zrobieniem fona to zapraszm ale nie udostepnie tego napewno przynajmniej narazie
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl
  • Pomocny post
    #28 2612990
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Pliki do naprawy freeze masz do pobrania:

http://www.sagmaster.com/ftp/download.php?pEm...ftware&pFile=UST%20PRO%202%20-%20USERS%20ONLY

Dodatkowo maly link, z paroma pakietami do pobrania i malym "descriptions":
    http://www.anvi.it/forum/index.php?showtopic=20637
    Załączniki:
    • Samsung SGH-ZV10. Czy ktoś już robił język polski? zv10freeze.GIF (25.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #29 2671639
    lechu-o
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    No i jak panie @stokłosy, jest już pewniak z PL do modelu ZV10, bo jak tak to już robimy przelew za dostęp do serwera...!!!

Jak na razie, to "na dwoje babka wrózył", tak że nikt nic konkretnie nie powiedział...!!!
    :D:arrow::idea:
  • #30 2673641
    Stokłosy
    Spec od GSM
    lechu-o napisał:
    No i jak panie @stokłosy, jest już pewniak z PL do modelu ZV10, bo jak tak to już robimy przelew za dostęp do serwera...!!!

Jak na razie, to "na dwoje babka wrózył", tak że nikt nic konkretnie nie powiedział...!!!
    :D:arrow::idea:

Ja nie mam zadnego serwera, widze ze slyszales ze dzwony bija tylko nie wiesz w ktorym kosciele. Pakiety opisane sa powyzej.

To ze wrzucilem pare linkow na jeden download, nie znaczy sie ze to moj serwer. Ale jezeli masz jakikolwiek problem z wgraniem tego jezyka, i jestes ich klijentem, np. kupiles u nich aktywacje usb-smarta zulea dla samsunga, mozesz sie sam do nich zglosic telefonicznie, badz po gg. Dane sa na stronie: www.gsm-sklep.pl
    Ten sklep nikogo nie pozostawia bez pomocy. Znam tylko takie dwa Karwosa i Gsm-sklep.pl wlasciwie supporty dla kljenta.

Nie mam nawet swojej strony w internecie, tymbardziej nie mam serwera - a platnego tymbardziej, jestem malym skromnym serwisem z ursynowa. Nie potrzebuje wlasnego downloadu. Moge cos zawsze zamowic na gsm-sklepie i miec dostep do ich zbioru. Platnego serwera tam nie ma, na dzis przynajmniej.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z wgraniem polskiego języka do telefonu Samsung SGH-ZV10 za pomocą narzędzi takich jak USBsmart, Zulei czy Multiloader. Użytkownicy potwierdzają, że oficjalny pakiet ZV10BUEK1 zawiera polski język w pliku Rsrc_ZV10BUEK1.cnt, jednak jego aktywacja wymaga dodatkowych kroków i nie jest automatyczna. Próby wgrywania polskiego softu z modeli pokrewnych, np. Samsung Z140V (Z140BUEI3), nie przynoszą efektu i mogą powodować błędy. Wgrywanie firmware odbywa się przez tryb download (przytrzymanie klawisza 9 i ON), a do komunikacji potrzebne są odpowiednie kable USB, których jakość wpływa na stabilność połączenia i powodzenie flashowania. Wskazano narzędzia Multiloader v1.53 oraz sterowniki USB do modeli Samsung Z500 jako pomocne. Aktywacja polskiego języka wymaga klucza i wsparcia od dostawców oprogramowania, np. TechMobil lub GSM-Sklep.pl, którzy oferują komercyjne pakiety i wsparcie techniczne. Użytkownicy wymieniają się linkami do plików naprawczych i firmware, jednak pełne rozwiązanie problemu z polskim językiem w ZV10 pozostaje trudne i wymaga specjalistycznej wiedzy oraz dostępu do aktywacji języka. W dyskusji pojawia się także temat konkurencji i jakości wsparcia technicznego między dostawcami oprogramowania do telefonów Samsung.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA