Witam.
Mam klawiaturę Razer BlackWidow 2014. Niestety zdarzył się nieprzyjemny wypadek. Pewien napój nieco się na nią wylał.
Nastąpiła szybka akcja ratunkowa, zdjęcie klawiszy, suszenie.
Jednak nie udało się uratować jednego z klawiszy. Inaczej: działa, ale mechanizm jest najwyraźniej uszkodzony.
Nie ma tego charakterystycznego dla klawiatur mechanicznych kliknięcia, czas powrotu jest dłuższy i nieco, prawie niezauważalnie, ciężej chodzi. Choć wciąż do aktywacji wystarczy niewielkie, ~milimetrowe, dociśniecie.
Moje pytania to:
- mogę coś więcej sam z tym zrobić?
- czy 'mechanizm' też można wypiąć z klawiatury? Teraz potrafię zdjąć jedynie klawisz.
- czy istnieje możliwość zakupienia pojedynczego mechanizmu i wymiany?
- czy jakiś serwis poradzi sobie z zadaniem naprawy?
Zakładam, że takiego uszkodzenia gwarancja nie obejmie...
Wpisywałem pewne frazy w google, ale nie trafiałem na to co mnie interesuje.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Mam klawiaturę Razer BlackWidow 2014. Niestety zdarzył się nieprzyjemny wypadek. Pewien napój nieco się na nią wylał.
Nastąpiła szybka akcja ratunkowa, zdjęcie klawiszy, suszenie.
Jednak nie udało się uratować jednego z klawiszy. Inaczej: działa, ale mechanizm jest najwyraźniej uszkodzony.
Nie ma tego charakterystycznego dla klawiatur mechanicznych kliknięcia, czas powrotu jest dłuższy i nieco, prawie niezauważalnie, ciężej chodzi. Choć wciąż do aktywacji wystarczy niewielkie, ~milimetrowe, dociśniecie.
Moje pytania to:
- mogę coś więcej sam z tym zrobić?
- czy 'mechanizm' też można wypiąć z klawiatury? Teraz potrafię zdjąć jedynie klawisz.
- czy istnieje możliwość zakupienia pojedynczego mechanizmu i wymiany?
- czy jakiś serwis poradzi sobie z zadaniem naprawy?
Zakładam, że takiego uszkodzenia gwarancja nie obejmie...
Wpisywałem pewne frazy w google, ale nie trafiałem na to co mnie interesuje.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.