logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Color LaserJet CP1215 - Nierzeczywiste kolory, często błąd papieru

ewenement22 12 Sie 2014 10:06 1608 4
  • #1 13870912
    ewenement22
    Poziom 21  
    Ocena: 93
    Witam mam problem z drukarką HP Color LaserJet CP1215.
    Drukuje mi nierzeczywiste kolory np. gdy drukuję coś czerwonego drukuje mi bordowe, gdy drukuję coś jasno pomarańczowego drukuje mi ciemny pomarańcz.
    Często też świeci kontrolka zacięcia papieru. Wyłączę ją z prądu włączę i czasem problem ustaje. Czasami muszę wyjąć tacę i włożyć i też problem ustaje na kilka lub kilkanaście wydruków. Proszę o pomoc w naprawie tej drukarki.
    Przy okazji proszę o punkty na zakładanie tematów - nie chcę pisać bezsensownych postów tylko po to żeby otrzymać punkty. Wiem, że jest do tego temat na forum ale nie mogę go znaleźć.
  • #2 13871561
    jacekgabler
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Po pierwsze jakich tonerów używasz. Jaki przebieg ma drukarka. Problem z zacinaniem to pick up i separator. Najlepiej wymienić komplet żeby potem nie było problemów.
  • #5 14046890
    tadik1

Poziom 15  
    Ocena: 20
    Dokładnie. Możliwe też że rolka jest tylko zabrudzona, ale nie podałeś przebiegu drukarki. Co do kolorów, to tak jak napisali koledzy. Używasz tonerów słabej jakości.
    Konto firmowe:
    DRUKATON
    Okole 4, Koronowo, 86-010 | Tel.: 661XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.drukaton.pl
REKLAMA