logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pilot do amplitunera Yamaha RX-V375 - komunikat RemID Mismatch

cineqqq 17 Sie 2014 12:13 6876 7
REKLAMA
  • #1 13883860
    cineqqq
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Witam! Jestem, dopiero co nabytego, właścicielem kina domowego YAMAHA. Wszystko działa jak należy, sam sprzęt gra wyśmienicie, problem mam natomiast taki że amplitunera nie idzie w żaden sposób sterować z pilota. Sygnał jest nadawany z pilota(wyświetla się lampka transmisji) i dociera on do amplitunera bo wyskakuje na nim komunikat ''RemID Mismatch" i domyslam sie ze jest niezgodny jakoś sygnał nadawanie ale sprzed jest nowy a pilot nie działa od samego pczątku. Jak mam to naprawić? Dodam że model amplitunera to RX-v375.
  • REKLAMA
  • #2 13884030
    shadow0013
    Poziom 34  
    Ocena: 314
    Nowy na gwarancji, zwróć lub wymień jeśli nie minęło 10 dni, oddaj do naprawy (warunki masz na karcie gwarancyjnej).
  • REKLAMA
  • #3 13884070
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2101
    cineqqq napisał:
    nie idzie w żaden sposób sterować z pilota. Sygnał jest nadawany z pilota(wyświetla się lampka transmisji

Przypadkiem nie masz włączonej funkcji "TV"
  • #4 13884253
    cineqqq
    Poziom 9  
    Wydaje mi sie ze nie. Sprawdzalem juz chyba wszystko i nic. Dziwi mnie ale fakt ze fabrycznie
    maja to tak zrobione ze nic nie dziala.
  • #5 13884288
    kokapetyl
    Poziom 43  
    cineqqq napisał:
    Wydaje mi sie ze nie.

Czy na pilocie wybierasz odpowiednią funkcję.
    Masz tam
    BD/DVD, TV, CD, RADIO.
  • REKLAMA
  • #6 13884324
    cineqqq
    Poziom 9  
    Mam, ale zaden z tych przyciskowl nie dziala.
  • REKLAMA
  • #7 13884337
    kokapetyl
    Poziom 43  
    cineqqq napisał:
    ale zaden z tych przyciskowl nie dziala.

One jako tako fizycznie nie działają, trzeba wybrać odpowiednią funkcję np. "RADIO" i pilot powinien działać na radio.
    Jeśli nadal nie będzie działał to do reklamacji.
  • #8 13884355
    cineqqq
    Poziom 9  
    Chyba bede musial oddac. Po wciskaniu kazdego z trybow zawsze wyswietla sie komunikat
    "RemID Mismatch"

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z amplitunerem Yamaha RX-V375, który nie reaguje na sygnał z pilota, mimo że lampka transmisji świeci. Na wyświetlaczu amplitunera pojawia się komunikat "RemID Mismatch", co sugeruje niezgodność sygnału. Użytkownik sprawdził różne funkcje na pilocie (BD/DVD, TV, CD, RADIO), ale żadna z nich nie działa. Odpowiedzi sugerują, aby sprawdzić, czy funkcja "TV" nie jest włączona oraz potwierdzają, że jeśli problem nie ustąpi, należy rozważyć reklamację lub naprawę sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA