logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Vaio SVE1113M1E - Nie mogę zainstalować Windows 8.1 z pendrive.

Grubskee 17 Sie 2014 13:08 2007 2
  • #1 13884054
    Grubskee
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    Witam, najpierw próbowałem reinstalację z recovery, powiodła się ale nie podoba mi się niestabilne działanie systemu i to że nie mogę wgrać żadnych aktualizacji, zresztą nie chcę mi się czekać aż się wszystkie zainstalują. Więc pobrałem z winclub.pl obraz windows 8.1 zaktualizowany do sierpnia. Nagrałem na pendrive za pomocą rufusa. Wyłączam Vaio wciskam asist wybieram botowanie z nośnika usb i nie łapie. Wchodzę w BIOS zmieniam botowanie z UEFI na Legacy i pendrive botuje, ale nie mogę wgrać systemu bo schemat patrycjonowania to GPT. Zmieniłem opcję spowrotem na uefi, udało mi się wejść w cmd i odpalić instalacje plikiem setup64.exe ale woła o klucz produktu. Klucz produktu już mam, odpaliłem instalację spod windows i przy wpisywaniu klucza dostaję informację że klucz produktu nie mógł zostać zweryfikowany. Co tu zrobić? :)
  • #2 13887116
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Z doświadczenia wiem, że klucz Windows 8 (OEM) nie jest w stanie aktywować Windows 8.1.
    Dlatego jesteś zmuszony zainstalować Windows 8, a potem zaktualizować do 8.1. Robiłem tak wiele razy. Chyba, że ktoś zna jakiś trik, którego ja nie znam.

EDIT
    Coś takiego jest w necie:
    http://www.askvg.com/fix-windows-8-genuine-pr...esnt-work-for-windows-8-1-clean-installation/
REKLAMA