logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung e2121b - telefon się wyłącza gdy jest naładowany >1 kreski

kurzel131 20 Sie 2014 07:41 3060 8
  • #1 13891745
    kurzel131
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Dziwny problem, nie minął miech od daty kupna baterii bluestar, bateria trzyma mi zwykle do 9 dni max, więc na dzień dzisiejszy powinno być połowę baterii, a, tymczasem telefon się zachowuje jakby bateria się rozładowała lub jej nie było (po dłuższym ładowaniu zaskoczy ekran ładowania).

Nie wiem, co może być problemem, ostatnio na ponad rocznej baterii bluestar była sytuacja ,że sam się telefon w nocy wyłączył inie reagował na włączanie, ładowanie itd. , wadliwa okazała się bateria to za flaszkę kupiłem nową i znowu nie mam spokoju.

Może się przycisk włączania zapchać? pracuje w trochę brudnych warunkach, przez co mam kontakt z pyłem po szlifowaniu, wcześniej z piaskiem.
  • #2 13891787
    gieniapierda
    Poziom 23  
    Ocena: 128
    Trzeba sformatować baterię i zobaczyć czy to coś da.
  • #3 13902381
    kurzel131
    Poziom 9  
    A jak to się robi?

Dziwne po prostu 21.08 o 2240 ładowałem całkiem padniętą baterię gdzieś 8h i dziś z rana mi pika mimo że dzień wcześniej były wszystkie kreski a dziś nie ma żadnej kreski i mi ikona baterii miga.

Zawsze mogę wymienić bo mam paragon.
  • #4 13902668
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 465
    Dwa powody, albo bateria do wymiany albo telefon do czyszczenia ( mógł się zabrudzić i coś będzie robić zwarcie ).
  • #5 13905504
    gieniapierda
    Poziom 23  
    Sformatować znaczy totalnie rozładować i potem ładować do oporu na wyłączonym sprzęcie. Ale z tego co piszesz wynika że bateria nie trzyma:(((((
  • #6 13906915
    kurzel131
    Poziom 9  
    Możliwe ,że bateria słaba, bo te nowe trzymały 9 dni. Sprawdzę w najbliższym czasie.

Chyba jest już stabilnie podładowałem na gdzieś 9h i od 24.08 do tej pory ubyła ino 1 kreska, ładowałem na włączonym.
  • #7 15693072
    kurzel131
    Poziom 9  
    Odkopię temat ale problem wrócił. Czy jakbym dał telefon do czyszczenia to od ręki by to zrobili czy musiałbym go odebrać za jakiś czas?
  • #8 15750484
    gieniapierda
    Poziom 23  
    w serwisie z reguły pytają "czy to pilne?" Jeśli powiesz że tak, to powinni zrobić w 0,5 godziny. Pytanie czy to czyszczenie ci pomoże. Moim zdaniem, zaczął bym od sprawdzenia baterii na innym aparacie bądź naładowaniu na max ładowarką zewnętrzną i zrobienie pomiarów czy bateria trzyma. I tyle. Jeśli telefon po gwarancji to sam go możesz "przeszperać"
    pozdrawiam
  • #9 15755857
    kurzel131
    Poziom 9  
    Bateria jest w porządku 9-10 dni trzyma. Kiedyś go od tak wyczyściłem i na razie problem ustąpił w znacznym stopniu. Pomóc pomoże bo jak się telefon zapcha pyłem to ma prawo coś w nim nie stykać.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung E2121B, który wyłącza się, gdy poziom naładowania baterii przekracza jedną kreskę. Po wymianie baterii na nową (Bluestar) problem nadal występuje, mimo że bateria wcześniej trzymała do 9 dni. Użytkownik zastanawia się, czy przyczyną może być zanieczyszczenie przycisku włączania, ponieważ pracuje w brudnych warunkach. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym sformatowanie baterii (całkowite rozładowanie i naładowanie), czyszczenie telefonu oraz sprawdzenie baterii w innym urządzeniu. Po pewnym czasie użytkownik zauważa poprawę po czyszczeniu, ale problem powraca.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA