logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows Movie Maker 2.6 zawiesza się przy imporcie wideo na Windows 7

melirium 22 Sie 2014 18:48 1614 4
REKLAMA
  • #1 13899059
    melirium
    Poziom 9  
    Windows Movie Maker 2.6 zawiesza się przy imporcie wideo na Windows 7 Witam.kilka tygodni temu zainstalowałem Windows Movie Maker 2.6.Działał bardzo dobrze,ale do czasu.Od niedawna nie można załadować filmu.Po poleceniu"Importuj obraz video" pojawia się ramka "Importowanie",górny pasek"trwa importowanie plików" szybko się wypełnia,ale dolny-nic.W tej sytuacji program chyba się zawiesza,bo nie można nic zrobić,nawet wyłączyć.Aby wyłączyć trzeba zresetować komputer.Próbowałem najpierw wyczyścić rejestry programu,potem kilkukrotnie odinstalowywałem program i ponownie instalowałem,nawet wersję angielskojęzyczną,i nic nie pomaga.Co jeszcze można zrobić.Program jako taki jest świetny-łatwy w obsłudze i daje niezłą jakość .Na komputerze zainstalowany system Windows 7.
  • REKLAMA
  • #2 13899066
    SkyyX
    Poziom 18  
    Ocena: 31
    Jakie kodeki są zainstalowane ?
  • REKLAMA
  • #3 13900358
    melirium
    Poziom 9  
    W tej chwili program jest odinstalowany,więc nie wiem.W każdym razie obrabiał mpg,wmp,avi, nie chciał obrabiać mp4 i trzeba było konwertować na mpg.
  • REKLAMA
  • #4 13902368
    belizar
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Też często korzystam z tego programu i tez mi sie zawiesza. Ale juz w trakcie "wklejania " fragmentów filmiku .I też programu nie można zamknąć ,to wyłaczałem komp.Niestety tez odinstalowałem i zainstalowałem na nowo ,ale nie pomaga . Jak zaczałem importować wideo wformacie AVI to ustało ,ale nie wiem na 100% czy to ma zwiazek . Teraz wszystko co chce uzyc konwert. na AVI Na razie mi sie nie zawiesił od kiedy import.filmik w formacie AVI.
  • #5 13914725
    melirium
    Poziom 9  
    Faktycznie,po przekonwertowaniu na avi działa.Minusem jest długi czas konwertowania i potem zapisywania na kompie.Dziękuję za pomoc.
REKLAMA