Od kilkudziesięciu dni rozglądam się za konkretnym komputerem stacjonarnym co pozwoli mi na dość swobodną pracę, lubię od czasu do czasu pograć więc nie chciałbym żeby i w tym przeszkadzał mi komputer, na allegro przeglądam wiele ofert na stosunkowo tanie komputery z procesorami typu AMD 4x4,2, co wydaję się bardzo dobrym wynikiem. Wiem jednak że procesory Intela często z niższym taktowaniem są po prostu i tak bardziej ekonomiczne i wydajne, ORAZ niestety zdecydowanie droższe.
1 pytane: AMD czy Intel w stosunku jakość/cena?
2 pytanie: Gdzie leży pułapka w niskich cenach komputerów już gotowych, jak wyliczyłem po częściach że często sam procesor pokrywa ponad połowę kwoty całego sprzętu? Mówi się że składając samemu komputer można i zaoszczędzić i mieć pewność tego co się ma. Czy to jest prawda? Czy jednak można śmiało kupować komputery gotowe i nie bać się że zasilacz umrze po 2 miesiącach.
Mówimy o komputerach w przedziale 1,5-3 tysiące.
1 pytane: AMD czy Intel w stosunku jakość/cena?
2 pytanie: Gdzie leży pułapka w niskich cenach komputerów już gotowych, jak wyliczyłem po częściach że często sam procesor pokrywa ponad połowę kwoty całego sprzętu? Mówi się że składając samemu komputer można i zaoszczędzić i mieć pewność tego co się ma. Czy to jest prawda? Czy jednak można śmiało kupować komputery gotowe i nie bać się że zasilacz umrze po 2 miesiącach.
Mówimy o komputerach w przedziale 1,5-3 tysiące.