Witam wszystkich zainteresowanych. Ostatnio okazyjnie zakupiłem router Modecom MC-WR11 SE. Sprzedawca twierdził że dźwigał na nim serwer oraz był stworzony punkt dostępowy WIFI. Mój problem polega na tym, iż nie jestem w stanie aktywować obu jednocześnie. Gdy w panelu administracyjnym wybiore tryb "router" oraz zmienie adres MAC portu WAN na ten z mojej karty sieciowej pomyślnie odbieram internet bezprzewodowo natomiast już z karty sieciowej na komputerze nie chce sie połączyć i konsekwencją 60sek łączenia jest komunikat błędu od modemu. Przy wybraniu zaś trybu WISP automatycznie łączy mi z internetem przez sieciówke PC, lecz za żadne skarby nie jestem w stanie ustalić połączenia bezprzewodowego WIFI. Próbowałem indywidualnie zmieniać na tzw. "sztywno" bramy, maski, ip, dns itp- zapewne błędnie do tego podszedłem. Za wszystkie sugestie z góry serdecznie dziękuje
Zainteresowanym podam linki do zdjęć z danymi o mojej sieci i konfiguracją routera w panelu administratora. Tutaj nie moge bo mam za mały staż chyba
Zainteresowanym podam linki do zdjęć z danymi o mojej sieci i konfiguracją routera w panelu administratora. Tutaj nie moge bo mam za mały staż chyba