logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] vw t4 carawella podlaczenie kabli zaplonowych do kopulki

nostradamus1980 25 Sie 2014 17:39 2445 4
REKLAMA
  • #1 13906583
    nostradamus1980
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    witam mam problem z kablami od zapłonu po zmianie palca i kopułki ustawiłem kolejność jak na schemacie i jak ręcznie kręcę kołem na każdym cylindrze jest iskra w górnym punkcie jak na schemacie a po wkręceniu i próbie odpalenie strzela nierówno chodzi jak by kable były pozamieniane i próbowałem rożnie zamieniać kable i nic jak odpalam na jednym garze to działa wszystkie 5 razem się gryzie i na starej kopułce i palcu to samo czy możne to być jakiś inny czujnik proszę o pomoc vw t4 caravella 91r. 2,5l digifant kod silnika AAF czy ja po prostu kable źle podłączam i jaka jest kolejność cylindrów na kopułce bo jak ustawiam 1 cylinder od rozrządu i dalej 2453 dalej cuda się dzieją i czy na kole pasowym jest jak ustawić punkt 0 bo mam tylko okrągłe dziurki jest jedna i odstęp i szereg dziurek razem żadnej strzałki. Ps. był myty silnik kar szerem auto przyjechało z myjni bez problemu problem powstał po zmianie palca i kopułki na nowe i po przełożeniu na stare tez nic.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13906835
    manta
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1529
    Kolejność pracy cylindrów masz prawidłową, ustaw rozrząd na znaki, zdejmij kopułkę, i położenie palca wyznaczy ci pierwszy cylinder. A dalej układasz w kolejności pracy. Czasami ktoś włoży nie właściwie aparat i potem jest problem z wyznaczeniem pierwszego cylindra. To stało się po wymianie przewodów?
  • REKLAMA
  • #4 13906939
    nostradamus1980
    Poziom 9  
    tak to się stało po wymianie przewodów, palca i kopułki.
  • #5 17628594
    nostradamus1980
    Poziom 9  
    Uszkodzona była kopułka
REKLAMA