logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Xperia Z L36i - Nie działa mikrofon do rozmów.

Turboasm 26 Sie 2014 21:13 10260 4
REKLAMA
  • #1 13910136
    Turboasm
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam!
    Mam problem z niedziałającym mikrofonem w telefonie Sony Xperia Z model L36i (.
    Wymieniłem w nim uszkodzony wyświetlacz i przed ostatecznym złożeniem postanowiłem przetestować czy wszystko w porządku. Wszystko działa po za mikrofonem do rozmów. Słychać tylko szum po odtworzeniu nagrania. Wymieniłem taśmę z mikrofonem ale efekt bez zmian. Może ktoś spotkał się z takim problemem ??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13910206
    Turboasm
    Poziom 13  
    Tak telefon posiada 2 mikrofony i ten drugi działa w teście. Sprawdzałem podczas rozmowy czy może test nie przekłamuje ale nie słychać nic w drugim telefonie.
    Dodam że po odpięciu złącza z czujnikiem światła i złączem audio po teście nawet szumu nie ma w głośniku.
  • REKLAMA
  • #4 13910291
    misiekelk
    Poziom 24  
    Ocena: 121
    Z praktyki wiem że trzeba odkleić tasiemkę od dolnego głośnika której przedłużeniem jest mikrofon który łatwo oberwać kiedy wyjmujemy lcd .Sprawdź to..Jak cos ładnie sie to lutuje 4 druciki i śmiga.
  • #5 13910310
    Turboasm
    Poziom 13  
    misiekelk Wyżej napisałem że wymieniłem taśmę od głośnika z mikrofonem na nową co dalej nie daje pożądanego efektu.
    Ponowne wgranie oprogramowania także nic nie daje. Ktoś z kolegów serwisantów ma jakieś pomysły ??

Problem rozwiązany. Problemem był naderwany kondensator czy złączu taśmy mikrofonu. Brązowy element na środku zdjęcia.[/img]
    Załączniki:
    • Sony Xperia Z L36i - Nie działa mikrofon do rozmów. tel.jpg (2.51 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA