logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć zmieniarkę CDC2 Blaupunkt do radia Philips CCR 600 w Vectra B?

odorek 28 Sie 2014 14:41 6072 8
  • #1 13914886
    odorek
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Wyciągnąłem z Vectry B zmieniarkę CDC2 Blaupunkta działającą i ładnie grającą i chciałewm podłączyć do swojego radia również w vectra B.
    Radio i w tamtej Vectrze i w mojej jest te samo czyli Philips CCR600.
    Jak podłączyłem u siebie zmieniarkę philipsa to zaczęła czytać płyty,znaczy mieszać płytami w magazynku,sprawdziła wszystkie 6 płyt i dalej nic. Próbowałem wcisnąć kółeczko po zapłonie i od razu włączyć radyjko by wpisać kod zmieniarki i niestety nie pojawia się napis SAFE i nie moge wpisać kodu zmieniarki.

Gdzie tkwi problem ??

Dodam jeszcze że chodziła u mnie zmieniarka CDC3 Philips na 4 cd lecz laser się skończył i chciałem wrzucić do schowka zmieniarkę blaupunkta.

Czy ktoś może mi podpowiedzieć o co chodzi ?

Za wszystkie podpowiedzi serdecznie dziękuję
  • #2 13916514
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Ocena: 1703
    Wbij kod od nowej zmieniarki i już.

Procedura wbijania kodu taka sama jak do radia tylko na początku klawisz O a nie AS i potw. O.
  • #3 13916778
    odorek
    Poziom 10  
    Kolego nie przeczytałeś chyba mojego posta ze zrozumieniem.

Jeśli włączony jest zapłon i wciskam O potem przycisk włączenia radia nie pojawia mi się nic na wyświetlaczu, po prostu nie ma możliwości wbicia kodu. Kod do zmieniarki mam i do jednej i do drugiej.

Po prostu radio nie widzi zmieniarki Blaupunkt.
    Gdy podłączę zmieniarkę philips którą miałem jakiś czas po włączeniu zapłonu, wciśnięciu O od razu wyskakuje komunikat 10 _ _ _ _ i mogę wpisać kod.

Najlepsze jest to że pojechałem do fachowca od takich rzeczy i powiedział mi że nie ma możliwości podłączenia radia CCR 600 Philips i zmieniarki Blaupunkt :)

A takie rzeczy są możliwe bo jestem w klubie Opla Vectry i większość kolegów taki zestaw ma.

Ręce opadają
  • #4 13916860
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    odorek napisał:
    Najlepsze jest to że pojechałem do fachowca od takich rzeczy i powiedział mi że nie ma możliwości podłączenia radia CCR 600 Philips i zmieniarki Blaupunkt

Zmień fachowca.

Zmieniarkę masz na 100 % od CCR 600 czy może od CCRT 700 ?
  • #5 13916879
    odorek
    Poziom 10  
    radio mam CCR 600 i zmieniarka Blaupunkt też chodziła z takim radiem - na własne oczy widziałem i słyszałem .

Sęk w tym, że radio nie widzi zmieniarki i nie wiem o co kaman ?

Radio mam na 100% dobre
  • #6 13916971
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Może być brak jednej masy w kostce zasilającej.
  • #7 13917091
    odorek
    Poziom 10  
    SZYMON BYDGOSZCZ napisał:
    Może być brak jednej masy w kostce zasilającej.

W kostce od zmieniarki są wszystkie kable i nie brakuje żadnego. Nie wiem jak w radiu bo zapewne są wolne miejsca ale nie wiem jak być powinno, nie mam schematu niestety ile kabli powinno iść do kostek w radiu

Dodano po 4 [godziny] 49 [minuty]:

Czy to co zaznaczyłem na schemacie ( kółka żółte ) mają być ze sobą połączone przewody ?

Jak podłączyć zmieniarkę CDC2 Blaupunkt do radia Philips CCR 600 w Vectra B?
  • #8 14686280
    Anonymous_User_1
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Witam,

I co w końcu oznaczają te miejsca zaznaczone w żółtych kółeczkach?
  • #9 14686493
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    GND - ekran.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik próbuje podłączyć zmieniarkę CDC2 Blaupunkt do radia Philips CCR 600 w samochodzie Vectra B. Po podłączeniu zmieniarki Blaupunkt radio nie rozpoznaje jej, co uniemożliwia wprowadzenie kodu. Użytkownik wcześniej miał zmieniarkę Philips, która działała poprawnie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z braku masy w kostce zasilającej lub z nieprawidłowego podłączenia kabli. Użytkownik potwierdza, że wszystkie kable w kostce zmieniarki są podłączone, ale nie ma schematu do radia, co utrudnia diagnozę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA