logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp LC32DH65E - brak odbioru kanału na 184,5 MHz przy DVB-T w sieci kablowej

lesławek 28 Sie 2014 23:55 2061 6
REKLAMA
  • #1 13916502
    lesławek
    Poziom 32  
    Ocena: 296
    Witam mam problem z Sharp LC32DH65E. Otóż mam sieć kablową, która nadaje sygnał w systemie DVB-T. Wszystkie kanały działają, za wyjątkiem jednego na częstotliwości 184,5 MHz. Programy z multipleksu nadawanego na tej częstotliwości nie są odbierane tzn. mam poprawne EPG, czarny ekran i komunikat, że obecnie brak transmisji. Moc sygnału 99% jakość 80%. Inny tv podłączony do tego samego kabla działa bez zarzutu. Moje pytanie brzmi, czy jest możliwa awaria TV, w której wszystkie kanały są odbierane poprawnie poza jednym ?
  • REKLAMA
  • #2 13916675
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13916949
    lesławek
    Poziom 32  
    Nie, nie posiada tunera DVB-C, ale sieć nadaje wyłącznie w DVB-T. Tunera DVB-C nie ma w wymaganiach sieci.
  • REKLAMA
  • #4 13916959
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 13916973
    lesławek
    Poziom 32  
    No niestety, ale to jest paczka TVP, czyli retransmisja MUX 3, no i jestem w...
  • Pomocny post
    #6 13918418
    jaro41
    Poziom 25  
    Ocena: 45
    Muszę Ci powiedzieć Lesławek, że przerabiałem podobną kwestię na 212,5 MHz z Multimedii. Szlag mnie trafiał, odnajdywał transmisję....ale to wsio. Postanowiłem zaktualizować oprogramowanie i spróbować. Skubany znalazł, co prawda na automacie nie, ale przy wyszukiwaniu ręcznym na 212,5 mi znalazł....i mam, chodzi o SHARPA LC 32 LU 700E, być może...
  • #7 13918645
    lesławek
    Poziom 32  
    No to mnie trochę przybliża do rozwiązania... Teraz tylko zdobyć pendrive 512 MB , bo taki jest potrzebny do aktualizacji oprogramowania... Żaden nowszy nie chce zadziałać...

Niestety aktualizacja oprogramowania niczego nie zmieniła... Zasięgnąłem informacji z SHARPA i oni twierdzą, że nie jest to awaria raczej w strumieniu jest jakaś informacja, której telewizor nie potrafi poprawnie zinterpretować... Tego domyśliłem się i bez nich... W każdym razie kupię po prostu tuner DVB-T i obejdę problem.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z telewizorem Sharp LC32DH65E, który nie odbiera kanału na częstotliwości 184,5 MHz w sieci kablowej DVB-T, mimo że inne kanały działają poprawnie. Inny telewizor podłączony do tego samego kabla odbiera sygnał bez problemów. W odpowiedziach zasugerowano, że telewizor nie ma tunera DVB-C, a problem może wynikać z nieprawidłowej interpretacji strumienia sygnału. Użytkownik rozważa aktualizację oprogramowania, ale ostatecznie decyduje się na zakup zewnętrznego tunera DVB-T, aby obejść problem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA