logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik karty graficznej Radeon 9600. Dziwny ekran

marioz1906 29 Sie 2014 11:58 894 2
REKLAMA
  • #1 13917201
    marioz1906
    Poziom 2  
    Witam.
    Posiadam karte graficzną radeon 9600 128mb. Sterowniki karty graficznej są najnowsze, zaktualizowane przez windows 7. Natomiast problem mam gdy potrzebuje zainstalować pakiet Catalyst Software Suite wersje 10.2 (bo nowszej do tej karty na stronie nie ma) ze strony producenta. W tym pakiecie znajduje się oprogramowanie jak i sterownik do ekranu ATI na którym najbardziej mi zależy. Zainstalowałem i jest ok dopóki nie wyłączę kompa, bo gdy go z powrotem włączę to od wyboru użytkownika pojawia się problem z grafiką, dokładnie z obrazem. Zamieszczam poniżej zdjęcie tego ekranu. Dodam, że dzieje się tak tylko wtedy gdy zainstaluje ten pakiet Catalyst. Czy ktoś wie jak temu zaradzić, żeby zainstalować ten sterownik i nie było takiego problemu? Wgl dlaczego taki obraz się robi?

Sterownik karty graficznej Radeon 9600. Dziwny ekran
  • REKLAMA
  • #2 13917546
    superoskar
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Na wbudowanych działa dobrze? Na moim Radeonie 9550 nie ma różnicy między najnowszymi i wbudowanymi, więc można zostawić wbudowane. I takie pytanie poza tematem, czemu nie XP? PC z tą kartą często nie są odpowiednio dobre na Windowsa 7.
  • #3 13919785
    marioz1906
    Poziom 2  
    U mnie też nie było różnicy, ale brakowało sterownika właśnie do ekranu, którego nie było przy wbudowanych ani tych najnowszych, plus do tego też nie było panelu CCC i nie mogłem w żaden sposób konfigurować ustawień karty. Też tak myślałem, że nie są odpowiednie dla Windows 7 ale tą 7 już mam od paru miesięcy i nie zawodzi mnie. Nie muli, 100 fps przy grach. Temat zamykam bo poradziłem sobie z tym problemem. Pogrzebałem w plikach systemowych i w plikach sterownika instalowanego ze strony producenta i działa. Chodzi tak jak chciałem. Dzięki za wypowiedź.
REKLAMA